Filistinli Direniş Grupları, Siyonist Mısır Rejiminden Şehid Edilen Hassan Hakkında Soruşturma İstediler

  • 27 Aralık 2015
  • 795 kez görüntülendi.
Filistinli Direniş Grupları, Siyonist Mısır Rejiminden Şehid Edilen Hassan Hakkında Soruşturma İstediler

Filistinli direniÅŸ grupları Gazze’de bugün (27 Aralık Pazar) düzenledikleri son toplantının ardından yaptıkları açıklamada, Mısır yönetiminden geçtiÄŸimiz PerÅŸembe akÅŸamı denizde Mısır tarafına birkaç metre geçtiÄŸi gerekçesiyle Ä°shak Halil Hassan isimli bir gencin Mısır askerleri tarafından öldürülmesinin sorgulanmasını istediler.

Filistinli direniş gruplarının bugünkü toplantılarının ardından yapılan açıklamada İshak Halil Hassan isimli gencin sadece birkaç metre Mısır tarafına geçmesi gerekçesiyle Mısır askerleri tarafından yoğun bir şekilde saldırıya maruz kalmasının ve feci bir şekilde öldürülmesinin son derece üzücü bir olay olduğuna dikkat çekildi ve bu olay hakkında soruşturma açılması istendi.

Olaya ÅŸahit olanlar Mısırlı askerlerin 26 yaşındaki Ä°shak Halil Hassan’ı böyle korkunç bir ÅŸekilde öldürdükten sonra sınırda nöbet tutan Filistinli askerlere ve Filistin sularında avlanmaya devam eden Gazzeli balıkçılara da zafer iÅŸareti yaptıklarını ve “sizi keseceÄŸiz” diye bağırdıklarını dile getirdiler.

Filistinli direniÅŸ grupları düzenledikleri ortak toplantıdan sonra yaptıkları açıklamada ayrıca Batı Yaka ve Kudüs’te devam eden direniÅŸi de selamladı ve üçüncü ayını doldurmak üzere olan bu direniÅŸin siyonist iÅŸgale ve yerleÅŸimciliÄŸe karşı bir halk direniÅŸi olduÄŸunu vurguladılar. Açıklamada bu direniÅŸin devam etmesi için her türlü desteÄŸin verilmesinin de zorunlu olduÄŸuna dikkat çekilerek, toplantıda bu mücadeleyi her yoldan destekleme konusunda da karar alındığı dile getirildi.

Açıklamada Gazze’de devam eden zor ÅŸartlar üzerinde de duruldu ve yapılan toplantıda bu zor ÅŸartların aşılması için hayati meselelerin çözümü konusunda yapılması gerekenlerin ele alındığı ve bu konuda da bazı kararlar alındığı ifade edildi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.