Filistinli Esirler Arasında Açlık Grevi Dayanışması Sürüyor

  • 16 Nisan 2016
  • 768 kez görüntülendi.
Filistinli Esirler Arasında Açlık Grevi Dayanışması Sürüyor

Filistin’deki hukuk kurumlarının verdiği bilgilere göre Filistinli esirlerin tutulduğu ve işgalci siyonistlere ait olan Nakab, Ramon, Eshel ve Ofer adlı dört cezaevinde Nefha cezaevindeki esirlerle dayanışma amacıyla yarın (17 Nisan Pazar) bir günlük açlık grevi eylemi düzenlenecek. Eylemin amacının Nefha cezaevi yönetiminin bu cezaevindeki esirlere yönelik saldırılarını, baskılarını ve tehditlerini protesto, bu cezaevindeki esirler tarafından gerçekleştirilecek açlık grevine destek ve işgal rejiminin uygulamalarından dünya kamuoyunun haberdar olmasını sağlamak olduğu ifade edildi.

Esirlerin ve Özgürleştirilenlerin İşleri Komitesi tarafından dün akşam yapılan açıklamada, anılan cezaevlerinde tutulan esirlerin, Nefha cezaevindeki esirlere yönelik saldırılara ve tehditlere karşı ortak tavır sergilemek ve birlik oluşturmak amacıyla böyle bir eylem kararı aldıkları belirtildi.

Komitenin söz konusu cezaevlerindeki esirlerin ağzından naklettiği açıklamalarda, işgal rejiminin uygulamalarından ve tavırlarından vazgeçmemesi durumunda eylemlerin daha da şiddetleneceği ve esirlerle cezaevleri yönetimlerinin daha şiddetli bir şekilde karşı karşıya gelebileceği hatırlatıldı.

Nefha cezaevinde işgal rejiminin gönderdiği güvenlik görevlilerinin 14 nolu birime müdahale etmesi sonucu şiddetli olaylar ve çatışmalar yaşanmış, işgalci güvenlik görevlileri esirlere karşı çirkin muamelelere başvurmuşlardı. İşgalci güvenlik görevlileri olaylarda esirlere saldırıda bulunmuş üzerlerine normal gaz ve biber gazı sıkmış, esirlerden bazıları hastanelere kaldırılmışlardı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.