Filistinli Eski Esir Allan: Ya özgürlük, ya şehadet demiştim

  • 05 Kasım 2015
  • 878 kez görüntülendi.
Filistinli Eski Esir Allan: Ya özgürlük, ya şehadet demiştim

İsrail hapishanelerinde 1 yıl idari tutuklu kalan ve yaklaşık 2 ay devam eden açlık grevinin ardından serbest bırakılan Filistinli Muhammed Allan, İsrail’in Filistinlilere yönelik tutuklama politikasının “kölelik sisteminden farklı olmadığını” söyledi.

Allan,  yaptığı açıklamada, “Kölelik dönemi tarihte kaldı. Ben de artık, beni istediğinde gözaltına alan ve istediğinde de salıveren İsrail istihbarat subaylarından birinin elinde köle olmayı kabul etmiyorum” dedi.

İsrail hapishanelerinde bir yıl tutuklu kalan ve yaklaşık 2 ay açlık grevinden sonra salıverilen Allan, “İşte özgürülüğüme kavuştum ve avukatlık mesleğime geri döneceğim. Beni yeniden tutuklamalarından endişeli olduğum için evlilik işlerimi hızlandıracağım. İsrail güçleri tarafından idari tutuklanma gibi bir durumla karşılaşırsam yeniden açlık grevini başlatırım, ancak farklı bir suçlama gerekçesiyle gözaltına alınırsam o zaman da avukat olarak kendimi savunmaktan geri adım atmam” ifadelerini kullandı.

“İdari tutukluluk nedeniyle başlattığı açlık grevini, ölmek için yapmadığını bilakis yaşamaya olan sevgisinden ötürü yaptığını” söyleyen Allan, “Aslında özgür ve onurlu olan her insanın, idari tutukluluğu reddettiğini ve açlık grevini onurlu bir yaşam için yaptıklarına” vurgu yaptı.

Allan, yaklaşık iki ay süren açlık grevine ilişkin ise “Ölüm aşamasına bile gelmeme rağmen yeme ve içmeye karşı direndiğim gibi ilaç almayı da kabul etmedim. Ayrıca beni tıbbi muayenelere de ikna etmediler, çünkü ya özgürlük veya şehadet demiştim” diye konuştu.

Nablus kentinde, 16 Kasım 2014’te tutuklanan Filistinli avukat Muhammed Allan (30) geçen temmuz ayında “idari tutuklama” uygulamasını protesto amacıyla açlık grevine başlamıştı. Yaklaşık iki ay açlık grevini sürdüren Filistinli avukat Allan, 20 Ağustos’ta eylemini sonlandırmış ve serbest bırakılmıştı. Allan, 16 Eylül’de İsrail polisi tarafından tedavi gördüğü Razay hastanesinde tekrar gözaltına alınmıştı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.