Filistinli Eski Esir Kemal Şelamiş, İşgal Zindanlarında Yakalandığı Hastalık Nedeniyle Şehid Oldu

  • 10 Mayıs 2015
  • 1.023 kez görüntülendi.
Filistinli Eski Esir Kemal Şelamiş, İşgal Zindanlarında Yakalandığı Hastalık Nedeniyle Şehid Oldu

Filistinli kaynaklar eski esirlerden Rami Kemal Şelamiş’in (33) bugün Batı Yaka’nın Cenin şehrinde daha önce yakalandığı Multipl Skleroz hastalığı nedeni ile şehit olduğunu belirtti.

Kaynaklar Cenin’e bağlı Burkin beldesinden olan Rami Kemal Şelamiş’in 9 yıldır hastane hastane dolaştığını, bu süre içinde ciddi sıkıntılar çektiğini, bütün uğraşlara rağmen tedavisinin yapılamadığını ve bugün Rabbine kavuştuğunu söyledi.

Burkin beldesinden kaynaklar, Şehit Şelamiş ile ilgili şu bilgileri verdi: “Şehit Şelamiş 2006 yılında özgürlüğe kavuştu. Tutuklu bulunduğu 2 yıllık süreç içinde içeride Multipl Skleroz hastalığına yakalandı. Hasta olarak serbest kalan Şelamiş uzun yıllar tedavi görüyordu. ”

Siyonist işgal rejimi zindanlarında bulunan 6 bin esirden 1200’ü hasta. Gereken tıbbi hizmeti göremeyen esirlerin hastalıkları her geçen gün ağırlaşıyor ve kronik hale geliyor. Kanser gibi ağır hastalıklara maruz kalan esirlerin feryadına dünyadaki Müslümanlar da sağır.

Multipl Skleroz beyin ve omurilikte iltihabın izlendiği bir nörolojik hastalıktır. MS’da hastalığa neden olan yanlış çalışan bağışıklık sistemi hücreleri, beyin ve omurilikteki hücrelerin (nöronların) sinir kılıflarının hasar görmesine neden olmaktadır. Bunun sonucunda nöronlar işlevlerini doğru şekilde yerine getirememektedir.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.