Filistinli Gençler: Bayramda Yahudi Yerleşkelerine 5 Bin Uçurtma Göndereceğiz ​

  • 15 Haziran 2018
  • 2.197 kez görüntülendi.
Filistinli Gençler: Bayramda Yahudi Yerleşkelerine 5 Bin Uçurtma Göndereceğiz ​

Filistinli gençler, bayramın ilk günü Gazze Şeridi sınırından işgal altındaki topraklarda yer alan Yahudi yerleşkelerine yangın çıkarıcı binlerce balon ve uçurtma göndereceklerini açıkladı.

Uçurtma birimi dün (14 Haziran Perşembe) düzenlediği basın toplantısında, bayram sabahı Gazze Şeridi sınırından Yahudi yerleşkelerine doğru 5 bin balon ve uçurtma göndereceklerini bildirdi.

Gazze Şeridi’ne uygulanan ablukanın şiddetlendiğini ve işgal güçlerinin saldırılarının sürdüğünü belirten Filistinli gençler, Büyük Dönüş Yürüyüşü’nün devam ettiğini ve Yahudi yerleşimcilerin arazilerini balonlar ve uçurtmalarla yakacaklarını ifade etti.

Uçurtma biriminin onlarca dönüm arazi ve işgal ordusuna ait alanları yaktığını bildiren gençler, “Bizden gasp edip ektikleri arazileri onlar için cehenneme çevireceğiz ve o toprakların bizim olduğunu göstereceğiz” dedi.

Uçurtma birimi üyelerinden biri basın toplantısında yaptığı konuşmada, hedeflerine ulaşıncaya kadar tüm güçleriyle mücadeleye devam edeceklerini belirterek, Gazze Şeridi’ne uygulanan abluka kaldırılana kadar Yahudi yerleşimcilerin güven ve istikrar yüzü görmeyeceklerini söyledi.

İşgal hükümetine ablukayı kaldırması için birkaç gün süre veren gençler, ablukanın devam etmesi halinde Gazze Şeridi yakınlarındaki yerleşkeleri yangın çıkarıcı balonlarla ve uçurtmalarla yakacaklarını açıkladı.

Filistinli gençler, “Ablukanın ateşi artık sadece bizi yakmayacak” diyerek, 40 kilometreden daha uzağa gidebilen balonlar geliştirdiklerini ifade etti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.