Filistinli Gençler Yahudi Yerleşimcilerin Kaçırdığı İki Çocuğu Kurtardı ​

  • 08 Şubat 2018
  • 2.202 kez görüntülendi.
Filistinli Gençler Yahudi Yerleşimcilerin Kaçırdığı İki Çocuğu Kurtardı ​

Nablus kentinin güneyindeki Madma beldesi sakinleri, Yahudi yerleşimcilerin beldeden Filistinli iki çocuğu kaçırma girişimlerine engel oldu ve çocukları yerleşimcilerin elinden kurtardı.

Batı Yaka’nın kuzeyindeki Yahudi yerleşimini takipten sorumlu Gassan Dağlas, Yitzhar Yahudi Yerleşkesi sakini 12 yerleşimciden oluşan bir grubun Madma beldesi kenar mahallelerine sızarak iki çocuğu Yahudi yerleşkesine doğru kaçırdığını söyledi.

Dağlas, Yahudi yerleşimcilerin kaçırdığı çocukların Hüsam Ziyade ve Taha Imad Ziyade olduklarını, biri on ve diğeri sekiz yaşındaki iki çocuğun evlerinin yakınlarında bulundukları sırada kaçırıldıklarını bildirdi.

Belde sakinlerinin Yahudi yerleşimcilerin peşine düştüğü ve onları yerleşkeye girmeden yakalayarak ellerinden çocukları aldığı ifade edildi.

Bu arada Madma beldesi sakinleriyle Yahudi yerleşimciler arasında çatışma çıktığı ve yerleşimcileri koruyarak bölgeden uzaklaşmalarını sağlamak için işgal güçlerinin çatışmaya müdahalede bulunduğu kaydedildi.

Dağlas, beldeden çocuk kaçırma olayının ilk kez gerçekleştiğini ve oldukça tehlikeli bu gelişme karşısında sessiz kalınamayacağını söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.