Filistinli Gruplar: Bahreyn Çalıştayı Komplo İçeriyor

  • 20 Haziran 2019
  • 544 kez görüntülendi.
Filistinli Gruplar: Bahreyn Çalıştayı Komplo İçeriyor

Gazze Şeridi’nde faaliyet gösteren direniş grupları, bu ay sonu Bahreyn’de düzenlenecek çalıştayın komplo içerdiğini ve Yüzyılın Anlaşması’nın uygulanmasının bir aşamasını temsil ettiğini söyledi.

İslami Direniş Hareketi (Hamas) liderlerinden İsmail Rıdvan, dün (19 Haziran Çarşamba) Filistin sahasındaki son gelişmeleri istişare etmek için Ahrar Hareketi’nin Gazze’deki merkezinde düzenlenen toplantıda yaptığı açıklamada, tüm Arap ve İslam ülkelerinden Bahreyn’deki çalıştaya katılmamalarını istedi.

Çalıştaya katılacaklarını ilan eden ülkeleri de kararlarını gözden geçirmeye davet eden Rıdvan, Filistinli grupların Yüzyılın Anlaşması’nın siyasi ve ekonomik sonuçlarını reddettiğini bildirdi.

Yüzyılın Anlaşması’na karşı düzenlenecek etkinliklere katılma çağrısında bulunan Rıdvan, Cuma günü “Toprağım satılık değil” sloganıyla gösteriler ve Salı günü de genel grev yapılacağını açıkladı.

Rıdvan, önümüzdeki hafta Çarşamba günü de Filistin’in tüm vilayetlerinde yürüyüşler düzenleneceği ve Melike bölgesindeki dönüş kampında aşiretlerin kalabalık bir konferans düzenleyeceğini ifade etti.

Bahreyn önümüzdeki 25-26 Haziran tarihlerinde, Yüzyılın Anlaşması planının ekonomik ayağını hayata geçirme amacıyla Batı Yaka’ya, Gazze’ye ve bölge ülkelerine yatırımın teşvik edilmesini öngören bir çalıştaya ev sahipliği yapacak.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.