Filistinli gruplardan Suudi Veliah Prensi’nin sözlerine tepki

  • 04 Nisan 2018
  • 957 kez görüntülendi.
Filistinli gruplardan Suudi Veliah Prensi’nin sözlerine tepki

Atlantic dergisine yaptığı açıklamada, Suudi Arabistan ile İsrail’in birçok ortak çıkarları olduğunu söyleyen Suudi Arabistan Veliaht Prensi’nin sözlerine, Filistinli grupların gösterdiği tepkide, bu sözlerin Bin Selman’ın Siyonist rejime bedavadan hizmeti ve Suudi Arabistan’ın Filistin ülkülerine açık saldırısı olduğu belirtildi.

Filistin Kuruluşu İçin Demokratik Cephe Siyasi Büro üyelerinden Tallal Ebu Zarife bu bağlamda yaptığı açıklamada, Suudi Veliaht Prensi’nin sözlerini reddederek, bu sözlerin Filistin ülküsü için ciddi tehlike sayıldığını kaydetti.

Gazze’deki Filistinli El-Sabirin (Sabırlılar) Hareketi de yaptığı açıklamada, Suudi Prens’in bu açıklamasıyla açık şekilde Siyonist rejim ile ilişkilerini tamamen normalleştirmek istediklerini ilan ettiğini ifade etti.

Filistin Halk Kurtuluş Cephesi Merkez Komitesi üyelerinden Kaid Gul da yaptığı açıklamada, Bin Selman’ın sözlerinin İsrail ile önceki yıllardaki gizli ilişkilerin açığa vurulması olduğunu belirtti.

Bin Selman Atlantic’e yaptığ açıklamada, İsrail ile uzlaşma yapılması halinde Fars Körfezi İşbirliği Konseyi üyeleri, Mısır ve Ürdün gibi ülkeler ve İsrail için büyük menfaatlerin olacağını söylemişti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.