Filistinli yetkili: İsrail rejimi Mescidi Aksa’daki huzursuzluğun sebebi

  • 14 Mart 2019
  • 1.328 kez görüntülendi.
Filistinli yetkili: İsrail rejimi Mescidi Aksa’daki huzursuzluğun sebebi

Filistin’in Birleşmiş Milletler Temsilcisi Riyad Mansur, Siyonist rejim İsrail’in girişimlerine göz yumulmasının işgal altındaki Filistin topraklarında ateşin alevlenmesine neden olduğunu söyledi.

Filistinli yetkili Riyad Mansur, Güvenlik Konseyi dönem başkanı, BM Genel Kurulu başkanı ve BM genel sekreterine hitaben yazdığı üç ayrı mektupta, siyonist rejimin Kudüs kentindeki son huzursuzluktan sorumlu olduğunu belirterek, siyonist rejimin kışkırtıcı girişimlerinin bölgenin istikrarsızlığına neden olduğıunu söyledi.

Filistin’in Birleşmiş Milletler Temsilcisi, siyonist güçlerin, Mescidi Aksa’nın kapılarını müslümanlara kapatması ve namaz kılan müslümanlara saldırmasının  kabul edilemez zulüm olduğunu bildirirken uluslararası topluma da terör rejiminin bu girişimine karşı tepki göstermeleri için çağrıda bulundu.

Bu arada Filistin’de faaliyet gösteren İslami Cihad Hareketi liderlerinden Hıdır Habib, işgal rejimini Mescid-i Aksa’ya dokunmaması ve avlusundaki ihlallerine son vermesi yönünde uyardı. Habib, Mescid-i Aksa’ya dokunmanın işgal rejimine çok pahalıya mal olacağını ifade etti.

İslami Cihad lideri bu açıklamayı hareketin Mescid-i Aksa’ya ve murabıtlarına destek için dün (13 Mart Çarşamba) “Mescid-i Aksa akide ve kimliktir” sloganıyla düzenlediği gösteride yaptı.

Mescid-i Aksa’nın kırmızı çizgi olduğunu söyleyen Habib, Mescid-i Aksa’nın avlusundaki ihlallerin büyük bir yangına yol açabileceğine dikkat çekti. Habib, işgalcilerin Mescid-i Aksa’yı hedef alan saldırılarının amacının Kudüs kentini Yahudileştirmek için emrivaki yapmak olduğunu söyledi.

Kudüslülerin Mescid-i Aksa’yı savunmak için ortaya koyduğu kahramanlığa övgüde bulunan Habib, Filistin halkının tarihi kenti tümüyle ele geçirerek çehresini değiştirmek isteyen işgalcilere karşı büyük bir mücadele verdiğini ifade etti.

Kudüslü gençler Yahudi yerleşimcilerin baskın planlarına karşı Mescid-i Aksa’nın avlusunda ve Er-Rahme Kapısı Namazgahı’nda nöbet tutma çağrısında bulundu.

Mescid-i Aksa’yı Savunma Komiteleri, Kudüslü heyetler ve kurumlar da yarın Cuma günü için seferberlik çağrısı yaptı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.