Firari Yemen Eski Cumhurbaşkanı Mansur Hadi’ye Ağır Darbe

  • 28 Nisan 2017
  • 1.145 kez görüntülendi.
Firari Yemen Eski Cumhurbaşkanı Mansur Hadi’ye Ağır Darbe

Yemen’de askeri kaynaklar Marip ve Sirah kentlerinde Yemen ordusunun ve halk komitelerinin Yemen’in firari eski Cumhurbaşkanı Mansur Hadi’ye ait birliklerin üst düzey komutanlarından Abdullah el Raşidi ve 7 işgalciyi ölü olarak ele geçirdiğini duyurdu.

Askeri kaynaklar Yemen ordusu ve halk komiteleri tarafından Marib bölgesinde firari Mansur Hadi birliklerine ait mevzilerin top atışına tutulduğunu belirterek onlarca işgalcinin öldürüldüğünü ve yaralandığını bildirdi.

Diğer yandan halk komiteleri tarafından gönüllü olarak yapılan saldırılarda aynı şekilde Marib bölgesinde 10 işgalci askerin öldürüldüğü belirtildi.

Yemen ordusu ve halk komitelerinin işgalci güçlere yönelik operasyonlarına karşılık olarak Suud rejiminin Taiz kentinin güneyinde bulunan Muza bölgesine ve batısında yer alan el Umeri dağına yönelik hava saldırısı gerçekleştirdiği bildirildi.

Yemen ordusu ve halk komitelerinin işgalci güçlerle Taiz kırsalındaki çatışmalarının devam ettiği belirtilirken yaşanan şiddetli çatışmaların el Meha sahiline kadar uzandığı ifade edildi.

Suud rejiminin başını çekti koalisyon güçlerinin ülkenin kuzeyinde yer alan Hacca kentinin Midi ve Herz bölgelerine yönelik 8 kez hava saldırısı gerçekleştirdiği belirtildi.

Ayrıca askeri kaynaklar firari Mansur Hadi güçlerine ait bir zırhlı aracın Midi bölgesinin kuzeyinde halk komitesi tarafından imha edildiğini duyurdu.

Necran bölgesinde Suud rejimine ait el Tale askeri üssüne ve el Sudes karargahına yönelik Yemen ordusu ve halk komitelerinin gerçekleştirdiği top atışlarında onlarca Suudi askerin öldürüldüğü bildirildi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.