Fırat Kalkanı’ndan firar eden militanlar: Bizler, Türkiye rejiminin kölesi olmayacağız

  • 11 Haziran 2017
  • 1.200 kez görüntülendi.
Fırat Kalkanı’ndan firar eden militanlar: Bizler, Türkiye rejiminin kölesi olmayacağız

İki gün önce, Fırat Kalkanı harekatına katılmış onlarca militanın saf değiştirerek Suriye ordusuna katılmasının ardından; ilk kez röportaj gerçekleştirildi.

Suriye Arap Haber Ajansı’nın haberine göre; kaçan silahlı gruplar, muhtelif tür silah ve araçlarıyla ordu birliklerine teslim olup, 2016/15 sayılı af kararından faydalanmak istediklerini ifade ettiler.

Haberin devamında şu ifadelere yer verildi:

Halep kırsalının kuzeyinde ‘Fırat Kalkanı’ komutanlarından ‘Ebu el Hayr’ lakaplı kanun kaçağı üç grup halinde kaçtıklarını ifade ederken, af kararından faydalanmak istediklerini kaydetti. Ebu el Hayr, ‘Fırat Kalkanında’ bulunan herkesi, doğru yola dönüp vatan kucağına sığınmalarına davet etti.

Sözlerine devam eden Ebu el Hayr; “Türkiye rejiminin asıl amacı, Suriye topraklarını işgal etmektir. Bizler de bunu kabul edemeyiz. Bizler, Türkiye rejiminin edatı yada kölesi olmayacağız..” ifadesini kullandı.

Fırat Kalkanı’na katılan bir başka komutan ‘Ebu Hatim’ lakaplı Cidan Muhammed Casim ise; “bizler yeniden vatan kucağına döndük. Orada bulunan ve gerçekten vatanının çıkarlarını düşünen herkesi vatanlarına ve doğru yola dönmelerine davet ediyoruz. Türkiye ve daha başka dış güçlerin Suriye’yi parçalayıp zayıflatma planlarında edat olarak kullanılmalarına izin vermemelerine çağırıyoruz.” İfadesini kullandı.

Kanun kaçaklarından bir başkası ise; “Türkler, Suriyeli mültecileri karşıladıklarını söylüyorlar. Fakat gerçekte Türkiye’ye giden Suriyeliler adına para almaktalar. Ve böylece Türkiye devletinin bütçesi Suriyelilerin kanları ve Suriye’nin yıkılması hesabı üzerine artmaktadır. Öyle ki Suriyelilerin servetinin çalınması, ülkenin yıkılması, insanların öldürülmesine katkı sağlamaktalar” şeklinde konuştu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.