“FKÖ Heyetinin Gazze Ziyaretinden Memnuniyet Duyarız”

  • 11 Şubat 2015
  • 1.027 kez görüntülendi.
“FKÖ Heyetinin Gazze Ziyaretinden Memnuniyet Duyarız”

İslami Direniş Hareketi (Hamas), Filistin Kurtuluş Örgütü heyetinin uzlaşı anlaşmasının maddelerinin hayata geçirilmesini görüşmek üzere Gazze’ye bugünlerde yapması planlanan ziyaretinden memnun olacağını ve görüşmelere diğer grupların da katılması gerektiğini bildirdi.

Hamas Hareketi sözcüsü Sami Ebu Zuhri, bugün (11 Şubat Çarşamba) Quds Press Haber Ajansı’na yaptığı açıklamada, Hamas’ın FKÖ heyetinin Gazze’yi ziyaretini arzu ettiğini belirterek, Filistinli gruplarla görüşmenin Gazze’de yapılmasını istediklerini ve Fetih ve Hamas arasındaki ikili görüşmelerin gruplarla yapılacak görüşmenin alternatifi olamayacağını söyledi.

Fetih Hareketi’nin Filistinli gruplarla görüşmekten kaçındığını ve diğer grupların da bunu bildiğini belirten Ebu Zuhri, uzlaşı anlaşmasının nasıl hayata geçirileceğinin görüşüleceği toplantılara tüm grupların katılmasını istediklerini ifade etti.

Hamas liderlerinden İsmail Rıdvan da uzlaşı görüşmelerine sadece Hamas ve Fetih’in değil tüm grupların temsilcilerinin katılması gerektiğini söyledi.

FKÖ heyetinin ciddiyetini ispat etmesinin yolunun memur maaşları krizinin çözülmesi olduğunu kaydeden Rıdvan, Eş-Şati Anlaşması’na rağmen uzlaşı hükümetinin memur maaşlarını ödemeyi reddettiğine dikkat çekti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.