FKÖ Yürütme Konseyi Genel Sekreteri: İsrail’in son siyonist yahudi siteleri projesi ABD’nin desteğinin sonucudur

  • 02 Aralık 2019
  • 884 kez görüntülendi.
FKÖ Yürütme Konseyi Genel Sekreteri: İsrail’in son siyonist yahudi siteleri projesi ABD’nin desteğinin sonucudur

Filistin Kurtuluş Örgütü (FKÖ) Yürütme Konseyi Genel Sekreteri Saib Ureykat, terör rejimi İsrail’in el’Halil’de son siyonist yahudi sitelerinin ABD’nin bu rejimin gayri meşru siyasetlerine verdiği desteğin sonucu olduğunu söyledi.

Ureykat, dün yaptığı açıklamada, terör rejiminin bir sonraki adımının da bu toprakları işgalci İsrail topraklarına ilhak etme kararı olacağını söyledi.

Terör rejimi İsrail savaş bakanı da, dün yaptığı açıklamada, el’Halil’de yeni bir siyonist yahudi sitesinin  yapılacağını bildirdi.

Bu arada Filistin İslami Direniş Hareketi (Hamas), Filistin halkının işgale karşı direnmeye ve başta silahlı direniş olmak üzere her türlü meşru yolla topraklarını savunmaya hakkı olduğunu ifade etti.

Hamas, dün sabah (1 Aralık Pazar) yayınladığı ve Filistin Enformasyon Merkezi’ne ulaşan bildiride, işgal güçlerinin ve Yahudi yerleşimcilerin Batı Yaka ve Kudüs’te Filistinlilere yönelik saldırılarını yoğunlaştırdığını, bunun sonucu şehit ve yaralı sayısının arttığını, çok sayıda kişinin gözaltına alındığını, Filistinlilerin mülklerinin tahrip edildiğini ve ürünlerinin yakıldığını söyledi.

Hamas, Filistinlilerin işgal güçlerine ve Yahudi yerleşimci çetelere karşı direnmesi için uygun ortamın sağlanmasını istedi.

Güvenlik koordinasyonu aracılığıyla Yahudi yerleşimcilerin korunmasının Filistin halkına yakışmadığını bildiren Hamas, Filistinli gençlerin Yahudi yerleşimcilere karşı koyma çağrılarının Batı Yaka’da Yahudi yerleşimcine karşı kapsamlı bir milli program için zemin teşkil edebileceğini söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.