Fransa Dışişleri Bakanlığı da KOEP’in yeniden görüşülmesine karşı çıktı

  • 17 Ağustos 2017
  • 1.174 kez görüntülendi.
Fransa Dışişleri Bakanlığı da KOEP’in yeniden görüşülmesine karşı çıktı

Fransa Dışişleri Bakanlığı, Paris’in, Kapsamlı Ortak Eylem Planı KOEP’in yeniden görüşülmesine karşı olduğunu açıkladı.

Bu konuyla ilgili yazılı bir açıklama yapan Fransa Dışişleri Bakanlığı, KOEP’in yeniden görüşülmesi yolunda yapılan bazı açıklamalara temasla, Fransa’nın bu anlaşmanın bir daha görüşülmesinden yana olmadığını ve KOEP’in çok dakik olarak icra edilmesini istediğini söyledi.

İran’la nükleer anlaşmanın uluslararası topluluk adına sağlandığını ve tüm tarafların bu anlaşmaya bağlı kalarak icra edilmesi durumunda anlam kazanabileceğini bildiren Fransa Dışişleri Bakanlığı, Ocak 2016 tarihinden beri KOEP anlaşmasının icrasının çok başarılı geçtiğini ve Fransa’nın her zaman bu anlaşmanın dakik olarak tüm üyeler tarafından icra edilmesini ısrarla istediğini bildirdi.

KOEP’in icra olmasından sonra Amerika sürekli olarak muhtelif bahanelerle KOEP karşısındaki sorumluluklarını yerine getirmeyerek ihlalde bulunmuş ve yeniden İran’a karşı yaptırım kararı almıştır.

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani Salı günü İran meclisindeki konuşmasında Amerika’nın bu yeni yaptırımlarını uygulaması durumunda Tahran’ın KOEP anlaşması karşısındaki tutumunu değiştireceğini bildirmişti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.