Fransa’da Sarı Yelekliler’in gösterisi dün de devam etti

  • 30 Aralık 2018
  • 1.520 kez görüntülendi.
Fransa’da Sarı Yelekliler’in gösterisi dün de devam etti

Fransa’nın başkenti Paris’te sarı yeleklilerin gösterilerinde polisle eylemciler arasında kısa süreli gerginlik yaşandı.

Paris Emniyet Müdürlüğü, gösterilere 800 kişinin katıldığını, çıkan olaylarda 57 kişinin gözaltına alındığını bildirdi.Fransa’daki gösterilerin yedinci haftasında sarı yelekliler ülkenin değişik yerlerinde yeniden sokağa çıktı.

Eylemcilerin bir kısmı dün öğle saatlerinde Paris’teki Champs-Elysees Caddesi’nde toplandı. Buradaki gösteri öncekilere kıyasla sakin geçti.
Yüzlerce eylemci de kentteki bazı medya kuruluşlarının binalarının önünde bir araya geldi. Burada barikatları aşmaya çalışan göstericilerle polis arasında arbede çıktı. Polis, Beaugrenelle alışveriş merkezinin yakınlarında eylemcilere biber gazıyla müdahalede bulundu. Yürüyüşe devam eden göstericiler, Trocadero Meydanı’nda “Macron istifa” sloganları attı. Polis, eylemcileri köpeklerle uzaklaştırmaya çalıştı.
Paris Emniyet Müdürlüğü, kentte düzenlenen gösterilere 800 kişinin katıldığını ve çıkan olaylarda 57 kişinin gözaltına alındığını açıkladı.
Geçen hafta düzenlenen gösterilere ülke çapında 38 bin 600 kişi katılmış, 142 kişi gözaltına alınmıştı. Paris’te düzenlenen gösterilere ise 2 bin kişinin katıldığı belirtilmişti.
Fransa’da akaryakıt zamlarına ve ekonomik şartların kötüleşmesine tepki olarak 17 Kasım’da başlayan ancak daha sonra Cumhurbaşkanı Emanuel Macron yönetimine yönelik öfkeye ve isyana dönüşen sarı yeleklilerin eylemleri, ülkede son yılların en şiddetli protestosu haline geldi.
Gösterilerde şimdiye kadar 10 kişi hayatını kaybetti, yaklaşık 4 bin 341 kişi gözaltına alındı, binden fazla kişi yaralandı

(Bu arada Hollanda’nın Lahey kentindeki Sarı Yelekliler protestosu olaylı sona erdi. Hitler selamı verip, polise havai fişek atan göstericilerden sekizi gözaltına alındı. Parlamento binasının önündeki meydanda toplanan yüzlerce kişilik grup, hükümet aleyhine sloganlar attı.Yürüyüşe müdahale eden polisle göstericiler arasında çatışma çıktı. Hollanda’nın başkenti Amsterdam ve ülkenin güneyindeki Maastricht kentindeki Sarı Yelekliler protestolarında da, polise hakaret ettikleri gerekçesiyle çok sayıda kişi gözaltına alındı.)

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.