G7 Zirvesi Almanya’da başladı

  • 08 Haziran 2015
  • 831 kez görüntülendi.
G7 Zirvesi Almanya’da başladı

İngiltere, Kanada, Fransa, Almanya, İtalya, Japonya ve Amerika Birleşik Devletleri liderlerinin bir araya geleceği G7 Zirvesi Almanya’da başladı.

Almanya’nın Krün şehrindeki Elmau Sarayı’nda düzenlenen “G7 Liderler Zirvesi” Almanya Başbakanı Angela Merkel’in ev sahipliğinde başladı.

G7’ye katılan liderler Hristiyan Sosyal Birlik Partisi (CSU) Genel Başkanı ve Bavyera Başbakanı Horst Seehofer tarafından sabah saatlerinde Münih Havaalanı’nda karşılandı. Liderler karşılama sonrasında havaalanında kendileri için G7 zirvesi dolayısıyla hazırlanan anı defterini imzaladı.

Liderler karşılama sonrasın Alman polisine ait helikopterlerle zirvenin yapılacağı Krün şehrine getirildi.

Merkel, Sarayın önünde konuk devlet ve hükümet başkanlarını tek tek karşıladı.

Karşılama sonrasında aralarında AB Konseyi Başkanı Donald Tusk ve AB Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker’in de bulunduğu liderler Elmau Sarayı’nın bahçesinde yürüyerek etrafı gezdi.

Yürüyüş esnasında İngiltere Başbakanı David Cameron, Fransız Cumhurbaşkanı Francois Hollande ve Merkel’in sohbet ettiği görüldü.

Sarayın bahçesinde aile fotoğrafı çektiren liderler, daha sonra zirve için Elmau Saray’ında kendilerine ayrılan bölüme geçti.

Öte yandan şehirde liderleri korumak amacıyla polis yoğunluk güvenlik önlemleri aldı. Alman polisi zirve için bölgede 25 bin polis memuru görevlendirildi.

Sanayileşmiş 7 ülke İngiltere, Kanada, Fransa, Almanya, İtalya, Japonya ve Amerika Birleşik Devletleri liderlerinin bir araya geleceği zirve için Elmau Sarayı’nın çevresine 16 kilometre uzunluğunda güvenlik şeridi çekildi.

Zirvede görüşülecek konulardan dolayı Irak Başbakanı Haydar el-İbadi, Tunus Cumhurbaşkanı Beji Caid Essebsi, Nijerya Devlet Başkanı Muhammed Buhari, Etiyopya Başbakanı Hailemariam Desalegn, Liberya Devlet Başkanı Ellen Johnson Sirleaf, Senegal Devlet Başkanı Macky Sall, BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun, Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Başkanı Christine Lagarde, Dünya Bankası Başkanı Jim Yong Kim de davet edildi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.