Galibaf: İran halkı sahnede varlığını sürdürmektedir

  • 19 Mayıs 2017
  • 1.047 kez görüntülendi.
Galibaf: İran halkı sahnede varlığını sürdürmektedir

12. dönem Cumhurbaşkanı adaylarından Mohammad Begaer Galibaf, İran halkının sahbede olduğunu ve varlığını sürdürdüğünü söyledi.

Çarşamba günü Seyyid İbrahim Reyisi lehine adaylıktan çekilen Galibaf, Erdebil kentinde oyunu kullandıktan sonra yaptığı açıklamada, ‘’Bugün halkın ve İslam Cumhuriyeti Düzeninin kutlama günüdür. Bugün halkın kendi kaderine hakim olması için İslam düzenin Cumhuriyetine onay mührünün vurulduğu gündür’’ dedi.

Halkın seçime katılmasına gösterdiği heyecana işaret eden Galibaf, bu heyecanın halkın sahnede hazır bulunması mesajı taşıdığını söyledi.

Galibaf, ‘’Halkın geniş ve bilinçli şekilde seçimlere katılımı seçimin geçek galibinin halk olduğunu göstermektedir’’ dedi.

Bugün İran’da 12. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin yanında Koy ve Şehir Encümenleri seçimleri de yapılmaktadır.

12. dönem Cumhurbaşkanlığı seçimleri İran ile birlikte 102 ülkede ve 310 şubede düzenlenmektedir ve İran’ın yurt dışındaki mukim vatandaşları 12.Cumhurbaşkanını seçmek için bu ülkelerde sandık başına gideceklerdir.

Seçimde İran halkı Hasan Ruhani, Hüccetülislam Seyyid İbrahim Reyisi Elsadati, Seyyid Mustafa Aga Mirselim, ve Seyyid Mustafa Haşimi Taba arasından yeni Cumhurbaşkanını seçecektir.

Seçimlerde 56 milyon 410 bin 234 kişinin oy kullanabileceği bildirilmişti.

Bu seçimlerde bir milyon 350 bin 294 kişinin ilk kez oy kullanacaktır.6

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.