Garibabadi: Çifte standart, insan haklarına yönelik en büyük tehdittir

  • 27 Ocak 2022
  • 148 kez görüntülendi.
Garibabadi: Çifte standart, insan haklarına yönelik en büyük tehdittir

İslami İran insan hakları merkezi sekreteri Kazım Garibabadi, Kanada’da yerli çocuklara ait yeni bir toplu mezar bulunmasına işaretle, insan haklarına yönelik en büyük tehdit iki yüzlülük, siyasileştirme ve çifte standart tutumdan ibaret olduğunu vurguladı.

Kanada’da bir yatılı okulun yakınında bulunan ve 93 yerli çocuğun mezarı olduğu anlaşılan yeni bir toplu mezarın ortaya çıkarılmasına ilişkin haberin üzerine twitter hesabında bir açıklama yapan Garibabadi şu ifadeleri kullandı:

Üzerine ayak bastığımız bu topraklarda, parası ve silahı Batı tarafından temin edilen ve dayatılan bir savaşta değerli canını feda eden insanların naaşı yatıyor; ancak Kanada’da toprağı kazdığınızda masum yerli çocukların cenazelerinin kalıntıları ortaya çıkıyor.

Garibabadi, insan haklarına yönelik en büyük tehdit iki yüzlülük, siyasileştirme ve çifta standart tutumdan ibaret olduğunu vurguladı.

Kanada’da geçen yılın Mayıs ayından bu yana, Kanadalı yerli çocukların yatılı okullarının çevresinde yüzlerce toplu mezar ortaya çıktı.

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.