Gazi Asker: Umre ziyareti yeniden inceleniyor

  • 17 Eylül 2017
  • 1.198 kez görüntülendi.
Gazi Asker: Umre ziyareti yeniden inceleniyor

Veliyyi Fakih’in temsilcisi ve İranlı hacıların başkanı Hüccetülislam Ali Gazi Asker, İranlıların umre ziyaretinin yeniden başlamasıyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, ”bu konuyu Arabistan hac bakanı ile görüştük ve bu görüşmelerin sonucunu 1 aya kadar açıklayacağız’ dedi.

Gazi Asker dün İmam Humeyni havalimanında  basın mensuplarına yaptığı açıklamada,  bu yıl İranlıların izzetli, çok iyi düzeyde ve istenilen bir şekilde hacca gittikleri gibi bu durumun umre ziyaretinde de gerçekleşmesi ümidini dile getirdi.

İranlı hacıların başkanı, Arabistan hac işleri bakanı görüşmesinde en önemli konulardan birinin umre ziyareti için kalıcı bir anlaşmanın sağlanması meselesi olduğunu söyledi.

Gaziasker, 2015 yılında Mina’da yaşanan hadisede bazı şehitlerin kimliklerinin belirlenmesi çalışmalarının devamında, ‘Bu konuyu Arabistan Hac işleri bakanı ile görüştük ve aynı zamanda Mina faciasıyla ilgili olarak da görüş alış verişinde bulunduk” dedi.

Bilindiği gibi  464 İranlı hacı adayı 2015 yılında kurban bayramında çıkan izdiham ve Suudi yetkililerin gerekli tedbiri almamaları sonucu şehit olmuşlardı.Bundan dolayı İran İslam Cumhuriyeti geçen yılki haccı iptal etmiş ve İran’dan Arabistan’a hac için kimse gönderilmemişti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.