Gazze Şeridi’nde Güvenlik ve İstikrarı Tehdit Eden Bir Hücre Ele Geçirildi

  • 04 Mayıs 2016
  • 880 kez görüntülendi.
Gazze Şeridi’nde Güvenlik ve İstikrarı Tehdit Eden Bir Hücre Ele Geçirildi

Gazze’deki İçişleri ve Ulusal Güvenlik Bakanlığı, dün akşam (3 Mayıs Salı) yaptığı açıklamada, Gazze Şeridi’nde kamu güvenliğini bozmayı hedefleyen bir hücrenin yakalandığını ve üyelerinin savcılığa sevk edildiğini bildirdi.

Bakanlık sözcüsü Iyad El-Bezm, sosyal paylaşım sitelerinden Facebook’taki sayfasında konuyla ilgili yaptığı açıklamada, güvenlik güçlerince son günlerde Gazze Şeridi’nde güvenlik ve istikrarı bozacak eylemler planlayan bir hücrenin deşifre edildiğini söyledi.

Askeri savcılığın Fetih liderlerinden Muhammed Dahlan yanlısı Merve El-Mısri’yi kefaletle serbest bıraktığını ifade eden El-Bezm, İçişleri ve Ulusal Güvenlik Bakanlığı’nın konuyla ilgili herhangi bir bildiri yayınlamadığını belirtti.

El-Bezm, bazı haber sitelerinin Merve El-Mısri ve deşifre edilen hücreyle ilgili yazdıklarını yalanladı.

Filistin Enformasyon Merkezi muhabirinin güvenilir kaynaklardan edindiği bilgiye göre, güvenlik güçleri tarafından Gazze Şeridi’ndeki eski güvenlik birimleri yetkililerinden birinin kurduğu bir hücrenin üyeleri deşifre edildi.

Hücre üyelerinin IŞİD adına bir bildiriyi videoya kaydettikleri ve Gazze Şeridi’nde IŞİD tehlikesi varmış gibi göstererek tehditler savurdukları belirtildi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.