Gazze’de güneş enerjisinden elektrik üretme projesi başlatıldı

  • 16 Nisan 2015
  • 1.158 kez görüntülendi.
Gazze’de güneş enerjisinden elektrik üretme projesi başlatıldı

Enerji ve Tabii Kaynaklar İdaresi, Gazze Şeridi’ne elektrik sağlayacak 30 megavat kapasiteli güneş enerjisi projesi için anlaşma sağlandığını bildirdi.

Gazze Şeridi’nde türünün ilk örneği sayılan projenin yaşanan elektrik krizini hafifleteceği ve halka hizmet edeceği, Enerji ve Tabii Kaynaklar İdaresi’nin politikalarına göre çevre dostu ve yenilenen enerji kullanımını güçlendireceği ifade edildi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar İdaresi, bugün (16 Nisan Perşembe) Gazze’de düzenlediği basın toplantısında, projeyi hayata geçirecek “Semaha Grup” ile anlaşma sağlandığını ve gerekli malzemelerin üç ay içinde Gazze Şeridi’ne getirilerek projenin altı ayda tamamlanacağını söyledi.

Projenin Enerji ve Tabii Kaynaklar İdaresi’nden teknik bir ekibin gözetiminde hayata geçirileceği ve üretilen elektriğin elektrik dağıtım şirketi tarafından satın alınacağı belirtildi.

Basın toplantısında ayrıca, projenin Gazze Şeridi’nin güneyindeki boşaltılan Yahudi yerleşkelerinde ve projenin hedeflerine uygun diğer bölgelerde uygulanacağı kaydedildi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar İdaresi, yetkililerden projenin hayata geçirilmesini kolaylaştırmalarını talep ederek, Gazze Şeridi’ndeki elektrik krizine kalıcı çözümler getirme çalışmaları çerçevesinde yenilenen enerjiden daha çok yararlanma çağrısında bulundu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.