Gazze’nin İşgalcilere Mesajı: Anlaşmaya Uymamanın Bedeli Ağır Olur

  • 02 Mayıs 2019
  • 1.010 kez görüntülendi.
Gazze’nin İşgalcilere Mesajı: Anlaşmaya Uymamanın Bedeli Ağır Olur

Filistinli aktivistler dün (1 Mayıs Çarşamba) sosyal medyada işgal rejimine Gazze Şeridi’ndeki direnişle yaptığı anlaşmalarla ilgili mesaj içeren kısa bir video paylaştı.

Bir dakika 15 saniye süren videoda işgal rejimine Arapça ve İbranice mesaj verildi.

Quds Press Haber Ajansı’nın bildirdiğine göre, mesajın başında “Anlamanız gerek” ifadesine yer verildi ve arka planda da işgal rejimi parlamentosu Knesset’in görüntüsü yer aldı.

Videoda, Gazze Şeridi yakınlarındaki yerleşkelerde yaşayan Yahudi yerleşimcilerin sükunetin bozulmasından, yangınların devam etmesinden, ürünlerinin yanmasından ve hayatlarının tehdit altında olmasından şikayetlerinin yer aldığı kaydedildi.

Videoda işgalcilere verilen mesajda, Gazze halkı sıkıntı çektikçe ve anlaşmanın gerekleri yerine getirilmedikçe işgalcilerin de rahat edemeyeceklerinin ve sükunete kavuşamayacaklarının belirtildiği ifade edildi.

Mesajda işgalcilerin önünde iki seçenek olduğu, sükunet ve gerilimin devam etmesi arasında seçim yapmanın işgalcilerin elinde olduğu bildirildi.

Videoda işgalcilere “Gazze Şeridi’ne uygulanan ablukayı kaldırın ve anlaşmaya uyun. Aksi takdirde bedeli ağır olur” mesajı verildi.

İşgal rejimi, Gazze Şeridi sınırındaki Yahudi yerleşkelerine yeniden yangın çıkarıcı balonlar gönderildiğini ve sınırda gece gösterilerinin tekrar başladığını açıkladı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.