Gazze’ye doğru yola çıkacak olan Üçüncü Özgürlük Filosu, Tüm Engelleri Aşacak

  • 23 Mayıs 2015
  • 721 kez görüntülendi.
Gazze’ye doğru yola çıkacak olan Üçüncü Özgürlük Filosu, Tüm Engelleri Aşacak

Gazze Ablukasını Kaldırmak İçin Avrupa Girişimi’nin Başkanı Dr. Mazin Kuhayl, Gazze’ye doğru yola çıkacak olan Üçüncü Özgürlük Filosu’na siyonist işgal güçleri tarafından herhangi bir saldırı düzenlenmesinin onun için ağır bir maliyetinin olacağını ifade etti.

Dr. Kuhayl yaptığı basın açıklamasında, Avrupa Girişimi’nin Özgürlük Filosu’nun izleyeceği yolda önüne çıkabilecek tüm engelleri aşmak için çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdürdüğünü ifade etti. Bunun için siyasi çevrelerden de halk tarafından da Avrupa’nın tüm başkentlerinde geniş çaplı bir destek oluşturulduğunu söyledi. Dr. Kuhayl bu desteğin aktif olarak etkisini göstereceğini, Avrupa’dan ve dünya genelinden üst düzey yetkililerin, parlamenterlerin ve etkin şahsiyetlerin yolculuğa katılacağına dikkat çekti.

Avrupa Girişimi’nin başkan yardımcısı Ziyad El-Alul da Girişim’in çalışmalarını kesintisiz bir şekilde sürdürdüğünü ve filoya önümüzdeki günlerde yeni gemilerin de dâhil edilmesi için hazırlık çalışmalarının devam ettiğini söyledi. El-Alul, Gazze’ye uygulanan ablukanın derhal ve çok âcil bir şekilde kaldırılmasının zorunlu olduğuna dikkat çekti.

Gazze’ye uygulanan ambargonun kaldırılması için 2007 yılında oluşturulan Avrupa Girişimi, Mavi Marmara’nın öncülüğünde yola çıkan Özgürlük Filosu’na “8000” gemisiyle katılmıştı ve bu gemiye de işgalcilerin baskınlarında el konmuş, daha sonra bu gemi Yunanistan’ın Patras limanına gönderilmişti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.