Gazze’ye Uygulanan Yaptırımların Kaldırılması İçin Mescidi Aksa’da Gösteri Düzenlendi

  • 15 Haziran 2018
  • 1.493 kez görüntülendi.
Gazze’ye Uygulanan Yaptırımların Kaldırılması İçin Mescidi Aksa’da Gösteri Düzenlendi

Mahmud Abbas yönetiminin Gazze’ye uyguladığı insanlık dışı yaptırımlara son verilmesi için Batı Yaka’da başlatılan gösteriler, bayram dolayısıyla konulan yasak gerekçe gösterilerek engelleniyor. Fakat bugün (15 Haziran Cuma), bayram sabahı Kudüs’te, Mescidi Aksa’da Filistin Yönetimi’nin Gazze’ye uyguladığı yaptırımlara son verilmesi talebiyle yüzlerce kişinin katıldığı bir gösteri düzenlendi.

Filistin tv muhabirinin verdiği bilgilere göre gösteriye erkeklerden, kadınlardan ve çocuklardan yüzlerce kişi katıldı ve göstericiler Filistin Yönetimi’nden Filistin halkının yanında yer almasını, siyonist işgal rejimiyle güvenlik işbirliğine son vermesini istediler.

Göstericiler Filistin Yönetimi’nin Gazze’ye uyguladığı insanlık dışı yaptırımları protesto eden pankartlar taşıdı, Gazze ve direniş lehine sloganlar attılar.

Abbas yönetimine bağlı polisler iki gün önce, Çarşamba akşamı bayram dolayısıyla konulan yasağı gerekçe göstererek, Ramallah’ta Gazze’ye yönelik yaptırımların protesto edilmesi amacıyla düzenlenen gösteriye saldırı düzenlemiş, göstericilerin bazılarını şiddetli bir şekilde darp etmiş en az on beş kişiyi de gözaltına almışlardı. Abbas yönetimi Nablus’ta düzenlenmesi planlanan benzer bir gösteriyi de engellemişti.

Hukukçular Abbas yönetiminin bayramı bahane ederek koyduğu yasağın anayasaya aykırı olduğunu ve bu yasağın asıl amacının Gazze’ye yönelik yaptırımlara karşı tepkilerin durdurulması olduğunu dile getirdiler.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.