General Bakıri: İran, ABD’nin önünde boyun eğmeyecek

  • 23 Nisan 2018
  • 1.062 kez görüntülendi.
General Bakıri: İran, ABD’nin önünde boyun eğmeyecek

Tahran’da düzenlenen Hint Okyanusu Deniz Sempozyumu’nda (IONS) konuşma yapan İran Genelkurmay Başkanı Tümgeneral Muhammed Bakıri, “Hiç şüphesiz eskiden dünyaya hakim olan iki kutuplu düzenin çöküşu neticesinde batı ile doğuda yeni güçler baş kaldırmıştır, ancak bölgedeki bazı ülkeler bu yeni gerçeği halen görmezden geliyor” ifadelerinde bulundu.

Aşırıcı örgütlerle teröristlerin Suriye ve Irak’ta yaptıkları cinayetlere işaret eden Tümgeneral Bakıri sözlerine şunları da ekledi: ABD, DEAŞ’ı destekleyerek, Batı Asya’nın büyük bir kısmını krize sürükleyip birçok masum insanın yaşamını yitirmesi veya yerlerinden edilmesine neden olmuştur. ABD ile müttefiklerinin son zamanlarda yaptığı Suriye saldırısı ise yasadışı bir davranıştı, onlar Suudi Arabistan başta olmak üzere bölgedeki bazı ülkelere büyük bir miktarda silah ithal ederek çeşitli savaşların ortaya çıkışına zemin hazırlıyorlar.

Genelkurmay Başkanı konuşmasının bir diğer kısmında, “İran olarak, ABD ile müttefikleri karşısında asla boyun eğmedik ve bundan sonra da eğmeyeceğiz; kendi kabiliyetlerimize dayanarak komşularımıza kardeşliğimizi göstermek için elimizi uzatmaktayız” şeklinde konuştu.

Hint Okyanusu Deniz Sempozyumu’na (IONS) de değinen Tümgeneral Muhammed Bakıri, ilaveten şöyle dedi: Hint Okyanusun’ndaki değerli özellikler, küresel gelişmeler üzerinde bölge ötesi bir etkiye sahip olmasını sağlamıştır. Yani bu bölgede meydana gelen her çeşit güvenlik sorunu dünyanın diğer yanlarını da etkileyecek. Teröre karşı mücadeleye öncülük yapan ülkemizin silahlı kuvvetleri, bu konuda edindiği deneyimleri diğer ülkelerle paylaşmaya hazır.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.