General Bakıri: İran-Irak Kürdistanı sınır kısıtlaması yakında sona erecek

  • 30 Ekim 2017
  • 1.176 kez görüntülendi.
General Bakıri: İran-Irak Kürdistanı sınır kısıtlaması yakında sona erecek

İran’ın IKBY ile gelecekteki ilişkileri hakkında değerlendirme yapan Genelkurmay Başkanı, İran ile Irak Kürdistanı arasında ortaya çıkan sınır kısıtlamasının yakın gelecekte sona ereceğini açıkladı.

Katıldığı Sivil Savunma Milli Toplantısı’nda yaptığı konuşma sonrası gazetecilere kısa bir açıklama yapan İran Genelkurmay Başkanı Tümgeneral Muhammed Bakıri, Irak Kürdistanı’nda ortaya çıkan gelişmelere yönelik, “Irak’ın parçalanması neticesinde bu ülkede bölgedeki diğer ülkeleri de etkileyecek savaş ile bir sürü kanın dökülmesine tanık olacaktık” diye konuştu.

Tümgeneral Bakıri sözlerine şunları da ekledi: Daha önce bir sürü hizmette bulunan Barzani ile Kürdistan Demokrat Partisi, yaptıkları bu yanlış girişimle büyük bir krize yol açmak üzereydi, ancak Şii merciliğiyla ırak ordusunun uyanıklığı sonucu bu facia önlendi.

İran’ın IKBY ile gelecekteki ilişkileri hakkında da değerlendirme yapan Genelkurmay Başkanı şöyle dedi: İranlı Kürtlerin yoğunlukla yaşadığı bölgelerinde sakin olan vatandaşlarımız Iraklı Kürtlerle iyi ilişkilere sahipler ve bu yüzden de ülkemizle Irak Kürdistanı arasında ortaya çıkan sınır kısıtlaması yakın gelecekte sona erecek.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.