General Caferi: Suudi Arabistan’ın Suriye’ye asker gönderme cesareti yok

  • 06 Şubat 2016
  • 816 kez görüntülendi.
General Caferi: Suudi Arabistan’ın Suriye’ye asker gönderme cesareti yok

İran Devrim Muhafızları Ordusu Komutanı Tümgeneral Muhammed Ali Caferi, Devrim Muhafızları Kara Kuvvetleri Komutanlığı Karargahı’nda yaptığı konuşmada, “Direniş Cephesi’nin Suriye’deki ardarda yaşanan son zaferleri ve karşı tarafın yenilgisi, onların bütün hesaplamalarını altüst etmiştir” dedi.

Tümgeneral Caferi, Suudi Arabistan’ın Suriye’ye asker gönderme niyeti ile ilgili soruya, “Onlar mali yardım ile Suriye’de bir avantaj sağlayabileceklerini zannetse de Direniş Cephesi’nin son zaferleri onların bütün planlarını heba etmiştir” diye konuştu.

Onların asker göndereceklerini iddia ettiğini, ancak buna cesaret edemeyeceklerini kaydeden Tümgeneral Caferi, “Onların ordusu klasik bir ordu olduğu için ve tarihin de gösterdiği gibi İslam savaşçıları ile savaşacak güçte değiller” diye açıkladı.

Suudi Arabistan’ın böyle bir hamlesi durumunda intihar etmiş gibi olacaklarını dile getiren Tümgeneral Caferi, “Onların aslından bundan başk seçenekleri yok ancak buna rağmen yenilmeleri kesin. Durumu abartmışlar ama bizce böyle bir girişimde bulunmaları da kötü değildir” vurgulamasında bulundu.

Direniş Cephesi’nin Nabal ve el-Zehra kuşatmalarına son verdiğine de değinen Tümgeneral Caferi, bu büyük başarıların bu bölgelerde yaşayan Suriye Halkının direnişi sonucu elde edildiğini ve Direniş Cephesi’nin gelecekte daha büyük kazanımlara ulaşacağının altını çizdi.

Tümgeneral Caferi sözlerinin sonunda, “Bu zaferlerin sonuçlarından biri ise Türkiye ve Suudi Arabistan’ın barış görüşmelerini terketmesi ve Suriye’ye asker gönderme niyetinde olduklarını açıklamaları oldu” diye ekledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.