General Celali: İran’ın akıllı füzesi ve insansız hava aracı gücü ABD yaptırımlarının sonucudur

  • 18 Ocak 2021
  • 1.358 kez görüntülendi.
General Celali: İran’ın akıllı füzesi ve insansız hava aracı gücü ABD yaptırımlarının sonucudur

İran sivil savunma kurumu başkanı tuğgeneral Gulamrıza Celali, ”İran’ın akıllı füzesi ve insansız hava aracı gücünün, ABD’nin ağır yaptırımlarının sonucu olduğunu” söyledi.

Celali, savunma yeteneklerine güvenmeden adil bir diyaloğa yer olmadığını belirterek, Trump’ın siyasetlerinin çok açık bir şekilde dünyanın bugünü ve yarınında da savunma gücünün olmadığı yerde adilane diyaloğun da olmayacağını gösterdiğini söyledi.

Celali, ”Silah ve askeri teçhizatların alımı konusu İran’ın son 40 yıldır en çok yaptırım ve sıkıntıya maruz kaldığı alanlardan biri olmuştur” derken, İran’ın bu süre içinde ülke içinde geliştirdiğini askeri teçhizatlar alanındaki başarısının göz doldurucu olduğunu belirtti.

İran sivil savunma kurumu başkanı, İran Devrim Muhafızları’nın Yüce Peygamber (S) 15 askeri tatbikatına da atıfta bulunarak, “Yaptırım ateşine karşı gönülden dayanma, güçlü ağaçlardan oluşan bir bahçeyi verimli hale getirdi” diye konuştu.

İran Devrim Muhafızları Ordusu’nun Yüce Peygamber (S) 15′ Tatbikatı’nın son aşaması, geçtiğimiz gün, farazi düşman hedeflerinin vurulmasıyla başarılı bir şekilde düzenlendi.

İran Devrim Muhafızları Hava-Uzay Komutanı Tuğgeneral Emirali Hacizade, İran’da yürütülen “Yüce Peygamber (sav)-15” askeri tatbikatın son aşaması sırasında yaptığı konuşmada, “Düşmanlar bir gün bize kötülük yapmaya kalkarsa, tatbikatın ilk aşamasında olduğu gibi İHA ve karadan karaya füzelerle onlara karşılık verilecek. Deniz tehdidi durumunda da tatbikatın son aşamasında olduğu gibi düşmanın savaş gemilerini hedef alacağız.” dedi.

İran’ın füze gücüne değinen Tuğgeneral Hacizade, “Düşmanlarımızın füze konusuna odaklanması ve sürekli bu konuda endişelerini dile getirmesi her geçen gün artan gücümüz içindir.” ifadelerinde bulundu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.