General Cezayiri: İran’ın en önemli savunma gücü halktan kaynaklanıyor

  • 09 Ocak 2016
  • 796 kez görüntülendi.
General Cezayiri: İran’ın en önemli savunma gücü halktan kaynaklanıyor
İran İslam Cumhuriyeti Genelkurmay Başkan Yardımcısı, Amerikanın baskıları karşısında savunma gücünün geliştirilmesinden başka seçeneklerinin olmadığını belirtti.

Mehr haber ajansının bildirdiğine göre İran Genelkurmay Başkan Yardımcısı General Mesut Cezayiri, Amerikanın İran’ın savunma programlarına müdahale etmek istemesine tepki gösterdi.

General Cezayiri, “İran’ın en önemli savunma gücü halktan kaynaklanıyor ve İranlı gençlerin hazır olduklarından dolayı en iyi savunmaya sahibiz” dedi.

İran’ın her zaman tehditlere uygun şekilde savunma kapasitesini geliştirdiğini söyleyen General Cezayiri, Amerikanın baskı ve tehditlerini artırdıkça İran’ın da bir o kadar savunma ve askeri gücünü artıracağının altını çizdi.

Amerikanın hiçbir şekilde güvenilir olmadığını ve bu ülkeye güvenmenin zarardan başka sonuç doğurmayacağını kaydeden General Cezayiri, “KOEP bugünler her zamankinden daha açık bir şekilde herkesin önünde duruyor ve Amerikanın sözünü tutmaması ve taahhütlerini yerine getirmemesi, apaçık bir biçimde gözler önünde” diye konuştu.

İran’ın direnişten başka bir çaresinin olmadığını ve kendisine inanması gerektiğini dile getiren General Cezayiri, öz güven sayesinde Amerika ve İslam İnkılabının diğer düşmanların yenilgiye uğrayacağını ifade etti.

Amerikanın baskılarını artırması durumunda İran’ın savunma kabiliyetlerini geliştirmesinden başka bir seçeneğinin olmadığını da belirten General Cezayiri, “Amerika, insan haklarını çiğniyor, en büyük kitlesel imha silahlarını barındırıyor ve şuan da dünyanın en cani teröristlerini destekliyor olmasından dolayı başka ülkelerin savunma gücü hakkında konuşmaya hakkı yok” diye ekledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.