General Fedevi: Düşmanlar Çıkarlarını Bölgede Fitne Çıkarmakta Arıyor

  • 12 Mayıs 2018
  • 1.073 kez görüntülendi.
General Fedevi: Düşmanlar Çıkarlarını Bölgede Fitne Çıkarmakta Arıyor

Umman Kraliyet Silahlı Kuvvetleri Komutan Vekili General Beluşi’nin başkanlığındaki Ummanlı askeri heyet ile Bender Abbas’ta bir araya gelen Devrim Muhafızları Deniz Kuvvetleri Komutanı Amiral Ali Fedevi, İran ile Umman’ın ilişkilerinin dini ve tarihi bağlar ve iyi komşuluktan dolayı çok iyi olduğunu ve diğer komşu ülkeler için bir model olabileceğini vurguladı.

Bölgenin kritik durumu ve ikili askeriye, savunma ve eğitim işbirliğinin ele alındığı görüşmede Komutan Fedevi, İslam ülkelerinin ortak düşmanlarının her daim türlü komplolarla Müslüman milletler ve devletlerin arasını açmaya ve onları karşı karşıya getirmeye çalıştıklarını hatırlattı.

Bölge güvenliği sağlamak ve korumak için gereken tüm kapasite ve imkanlara sahip olduklarını belirten Deniz Kuvvetleri Komutanı, İslam ülkelerinin birlik ve dayanışma içinde bu güvenliği iyi şekilde bölgede sağlayıp, bereketlerinden yararlanabileceklerinin altını çizdi.

Düşmanların provokasyon, kaos, kargaşa ve anlaşmazlık çıkarmak suretiyle bölgedeki kendi müdahale ve varlığını haklı göstermeye çalıştıklarına dikkat çeken Amiral Fedevi, düşmanların kendi çıkarlarını tek karşılama yolunu bölgede fitne, anlaşmazlık ve savaş çıkarmak ve körüklemekte gördüklerini belirtti.

Umman Silahlı Kuvvetleri Komutan Vekili General Beluşi de görüşmede İran ve Umman’ın tarihi ilişkilerini sağlam olarak niteledi, ülkesinin İran İslam Cumhuriyeti ile ikili ilişkilerini geliştirme iradesine sahip olduğunu kaydetti.

General Beluşi, İran ile ilişkilerinin savunma dahil her alanda gelişebileceğini vurguladı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.