General Hüseyin Selami: İran En Kötü Tehdit Planlarına Karşı Kendini Hazırladı

  • 09 Mayıs 2018
  • 1.174 kez görüntülendi.
General Hüseyin Selami: İran En Kötü Tehdit Planlarına Karşı Kendini Hazırladı

İran Devrim Muhafızları Komutan Vekili Tümgeneral Hüseyin Selami dün katıldığı Mukaddes Savunma Araştırmaları Merkezinde düzenlenen mukaddes savunma konulu 30 kitabın tanıtımında yaptığı açıklamada şunları söyledi: Mukaddes savunma eşit şartlarda yapılmayan bir dünya savaşının tüm özelliklerini barındırıyordu. Savaşa Sovyet Birliği’nin top, Fransa’nın mirage tankı ve İngiltere’nin hava savunma sistemi göndermesi, tüm bunlar 20. yüzyıldaki savaşın eşit şartlarda yapılmadığının göstergesiydi. Dayatılan savaş 20.yüzyılda dünyadaki denge bakımından en dengesiz olanı ve bir milletin geleceğinin mücadelesiydi.

Tümgeneral Selami daha sonra sözlerini şöyle sürdürdü: İran’ın düşmanları stratejik boyutta İran’daki etkinliklerini yeniden oluşturmak istiyorlardı, operasyon boyutunda ise Iraklılar topraklarımızın bir kısmına sahip olmak istiyordu. Düşmanlarımız onların gücü olmaksızın yaşamanın imkansız olduğunu söylemek istiyordu. Elbette onlar inkılabın bölge sınırlarındaki stratejisini de hedef almışlardı. İnkılabımız o dönemde bir jöle kıvamındaydı ve ordumuz yeterli güce sahip değildi ve devrim muhafızları yeni oluşturulmuştu, ancak İran halkı savaşta bu inkılabın aslında dünyadaki fiziki konumunu tekrar elde edecek güce sahip olduğunu gösterdi ve bu durum zor savaşlarda yeni bir düşüncenin oluşmasına neden oldu. Sonuç olarak dayatılan savaş İran halkının dünya güçleri karşısındaki direnişiyle sona erdi. Bu savaş bizim için yeni bir kültürün ve edebiyatın başlangıcı oldu ve bizler dayatılan savaş sonucunda düşmanın saldırıları karşısında güçlü bir savunma sistemi oluşturmayı başardık.

Tümgeneral Selami açıklamalarının devamında şu ifadeleri kullandı: Mukaddes savunma İran direnişinin tükenmez bir hazinesi haline geldi çünkü mukaddes savunma İran’ın dünya güçleri karşısında hiçbir zaman boyun eğmeyeceğini gösterdi. Bugün dünyadaki siyasi ortama bir bakın, bir zamanlar ülkemiz büyük ülkelerin güçlerinin kesişme noktasıydı ancak bugün ülkemiz bunu binlerce kilometre uzaklaştırmayı başardı.

Devrim muhafızları komutan vekili daha sonra hatırlatmada bulunarak sözlerini şöyle sürdürdü: Bugün savaşın Batı Asya’ya çekilmiş olması düşmanın bölge coğrafyasındaki etkinliğinin günden güne azaldığını gösterir. Bugün İran bölgede ve dünyada dengeleri sağlayan bir güç haline gelmiştir. Bugün, Amerika stratejik yoksunluk yaşamakta ve hatta onların yaptıkları operasyonlar savaş meydanındaki durumu dahi değiştirememektedir. Bu stratejik yoksunluğun bir örneğine Amerika’nın yakın zamanda Suriye topraklarına yaptığı saldırıda şahit olduk.

Tümgeneral Hüseyin Selami açıklamalarının devamında düşmanın kendilerine yönelik tehditlerine işaret ederek sözlerini şöyle sürdürdü: Siyonist Rejim, Amerika ve bölgedeki müttefikleri şunu iyi bilmelidir ki, İran bugün güç dengesinde güçlü olan taraftır ve kendisini en kötü tehdit planlarına karşı hazırlamıştır.

Devrim muhafızları komutan vekili tümgeneral Selami daha sonra Amerika, İngiltere ve Fransa tarafından Suriye’ye yapılan füze saldırısına işaret ederek şu ifadeleri kullandı: Bu adım Amerika’nın savaş konusunda herhangi bir stratejiye ve plana sahip olmadığını göstermiştir ancak İran bölgedeki olayların tam ortasında kendi menfaatlerini koruyabilecek güce sahiptir. Tüm bunlar Amerika’nın güç kaybettiğini göstermektedir.

Tümgeneral Selami açıklamalarının sonunda şu ifadeleri kullandı: İran İslam Cumhuriyeti’nin gücünün ve başarılarının tamamının kaynağı mukaddes savunmadır. Bugün halkımızın Amerika’nın yaptırımlarından ve askeri müdahale tehditlerinden korkmaması mukaddes savunma döneminde zor şartlarda kazanılan başarının bir sonucudur.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.