General Purdestan: İSK asla gafil avlanmaz

  • 08 Ağustos 2019
  • 806 kez görüntülendi.
General Purdestan: İSK asla gafil avlanmaz

İran silahlı kuvvetleri İSK Stratejik Etüt Merkezi Başkanı General Ahmet Rıza Purdestan, bölge içi ve bölge dışı tüm tehditler İranlı istihbarat uzmanlarınca her an rasat edildiğini, buna göre de İSK asla gafil avlanmayacağını belirtti.

Çarşamba günü bir törende konuşan General Purdestan, pek yakında Amerika’nın çöküşüne şahit olacaklarını belirterek şöyle dedi:

Bugün direniş kültürü İran İslam Cumhuriyeti sınırlarını aşarak bölge ülkelerini etkilemeye başladı ve Amerika da bölgede git gide zayıflamaktadır.

İSK Stratejik Etüt Merkezi Başkanı General Purdestan, İSK gerekli sağlamlıktan ve yüksek güçten yararlandığını ve İslam İnkılabı Lideri Ayetullah Hamanei’nin tedbirleri ile yakında İslam bayrağı dünyanın dört bir yanında dalgalanacağını vurguladı.

Amerikalı yetkililerin İslam inkılabı ve direniş kültürünün yaygınlaşmasından korktuklarını kaydeden General Purdestan, Amerika devleti direniş kültürünün yayılmasını önlemek için 11 Eylül 2001 olaylarını tasarladığını ve 30 ülkeyi yanına alarak 180 bin askerden ve yüzlerce uçak ve helikopterden oluşan bir ordu kurduğunu kaydetti.

Amerika 2001 yılında Afganistan ve Irak’a saldırmak için gelmediğini ve asıl hedef İran İslam Cumhuriyeti olduğunu belirten General Purdestan şöyle ekledi:

İran milletinin direnişi ve dik duruşu, İran toprakları Amerikalı askerlerin bulunduğu Irak, Afganistan, Fars körfezi ve Umman denizine sınırı bulunmasına karşın onları geri çekilmeye zorladı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.