General Rahim Safevi: İran, ABD’nin Batı Asya’daki planlarını etkisizleştirdi

  • 06 Mayıs 2018
  • 1.122 kez görüntülendi.
General Rahim Safevi: İran, ABD’nin Batı Asya’daki planlarını etkisizleştirdi

İran İslam Cumhuriyeti Silahlı Kuvvetleri Başkumandanı Başdanışmanı Tümgeneral Yahya Rahim Safevi, ABD’nin Batı Asya bölgesinde savaş çığırtkanlığı için tüm planları ve çabalarının İran tarafından etkisiz hale getirildiğini ifade etti.

Bugün Tahran’da düzenlenen bir merasimde konuşan Tümgeneral Safevi, bugün Irak, Suriye ve Yemen’de direniş çekirdekleri şekillendiğine işaretle, bugün bölge halkı başta olmak üzere Müslümanlar arasında direniş, cihat, mukavemet, bağımsız istemciliği ve zulümle mücadele kültürünün geliştiğini vurguladı.

Başkumandan Başdanışmanı, Amerikalılar’ın Irak ve Afganistan’daki varlığının işgal ve savaştan başka hiçbir şey getirmediğini ve kendilerinin bile terör örgütü IŞİD’i kurduklarını itiraf ettiklerini ve Suudiler’i de Yemen’e saldırmaya teşvik edenlerin işte Amerikalılar olduğunu kaydetti.

Komutan Safevi, Amerikalılar’ın Irak ve Suriye’de yok edilen ve yenilen IŞİD mensuplarını Afganistan’a taşımaya çalıştığına dikkat çeken Komutan Safevi, ABD’nin İran İslam Cumhuriyeti ve direniş cephesi karşısında bölgede ve Yeni Ortadoğu Projesi konusunda yenildiklerini ve Suriye’den çekilmek zorunda olduklarını ifade etti.

Komutan Safevi, ayrıca bölge güvenliğinin bölge ülkelerince temin edilmesinin altını çizerek, geleceğin İran halkına ve Batı Asya bölgesinin geleceğinin de bölge milletlerine ait olduğunu ve ABD’nin burada bir yeri olmadığını kaydetti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.