General Şekarçi: Dünya’da hiçbir ülke İran savunma gücüne karşı gelemez

  • 03 Kasım 2018
  • 1.116 kez görüntülendi.
General Şekarçi: Dünya’da hiçbir ülke İran savunma gücüne karşı gelemez

İran İslam Cumhuriyeti Silahlı Kuvvetleri sözcüsü General Ebulfezl Şekarçi, İran’ın üstün savunma gücüne sahip olduğunu belirterek, dünya’da hiçbir gücün buna karşı koyacak güçte olmadığını söyledi.

General Şekarçi, İran’ın savunma gücü ile ilgili, ‘’İran askeri teçhizatı, savunma ve önleyici teçhizattır. İran milleti hiçbir zaman bir savaşı başlatan taraf olmamakta ve olmayacaktır. 8 yıllık kutsal savunma tecrübesi bize saldırganı püskürtmek için azami güç ve savunma gücüne sahip olmamız gerektiğini göstermektedir’’ dedi.

General Şekarçi, bu stratejinin İran silahlı kuvvetlerinde ciddiyet ve güçle takip edildiğini ve seniz, kara, hava alanlarında önemle gelişmeler kaydettiğini belirterek, bölgedeki gelişmelerin İran’ın yerel gücü ile güvenli bir liman gibi hayatına devam ettiğini göstermektedir ve İslam Devrimi düşmanları ve saldırganlara macera yaratma fırsatı vermeyecektir’’ dedi.

General Şekarçi, Batı Asya ve Ortadoğu bölgesinde teröristlerin faaliyetleri ile ilgili olarak, ‘’IŞİD ve El Nüsra gibi terörist gruplar organizasyon olarak yok olmuşlardır ve kısıtlı yerler hariç hareket imkanları yoktur fakat direniş ve tedbirle bunların son yuvaları da yok edilecektir’’ dedi.

Bu grupların sapkın düşüncelere dayalı olduklarını ve bu düşüncenin söküp atılmasının zaman alınacağını ifade eden Şekarçi, bu düşünce tarzının istikbar hedeflerine hizmet edebileceği zamana kadar onlar tarafından destekleneceğini fakat daha sonra silineceklerini söyledi.

General Şekarçi, İran’ın terörizm karşısındaki stratejisi ile ilgili, ‘’İran terörizmin en büyük kurbanlarındandır ve her zaman insani hedeflerle zulüm altındaki milletlerin yanında yer almıştır ve onlara destek için terörizmle savaşmıştır. Siyonist rejim en büyük devlet terörizmi yapısı olarak batılı ülkeler ve bazı Fars Körfezi ülkelerinin yardımı ile her zaman İslami Nizama darbe indirmekten çekinmemiştir. İran’ın nükleer bilim adamlarının terörü bu uygulamalardan biridir. Fakat bu sahte rejim desteklenmektedir ve bu da batılıların terörizm karşısında insan hakları iddiasının gerçeği yansıtmadığını gösteriyordur’’ dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.