Güney ve Kuzey Kore karşılıklı nöbet noktalarını kaldırdı

  • 12 Aralık 2018
  • 3.434 kez görüntülendi.
Güney ve Kuzey Kore karşılıklı nöbet noktalarını kaldırdı

Güney Kore ve Kuzey Kore, iki ülke sınırında askerden arındırılmış bölgedeki bazı nöbet noktalarının kaldırıldığını teyit etmek üzere bir günlük çalışma yürüttü.

Yonhap ajansının haberine göre, Güney Kore tarafının sabah saatlerinde gönderdiği 11 ekip, askeri sınır çizgisini geçerek Kuzey Kore’ye ait 11 nöbet noktasındaki silah ve askeri birliklerin tamamen çekilip çekilmediğini ve yok edilmemiş herhangi bir yeraltı tesisinin kalıp kalmadığını kontrol etti.

Kuzey Kore de öğleden sonra Güney Kore’nin 11 nöbet noktasının silah ve askerden arındırılıp arındırılmadığını doğrulamak üzere aynı sayıda ekip gönderdi.

Kuzey ve Güney Kore’nin daha önce, DMZ’deki on birer nöbet noktasını yok etmek konusunda anlaşmaya vardığı ancak sonra tarihi açıdan değer taşıyan birer tanesini silahsız muhafaza etme konusunda mutabık kaldığı kaydedilmişti.

İki Kore’den askerlerin, diğer ülkenin 10 nöbet noktası sahasına giderek tamamen kaldırılıp kaldırılmadıklarını doğrulamak için incelemeler yaptığı belirtildi.

Güney Kore Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, iki Kore’nin askerlerinin, askeri sınır hattını barışçıl şekilde geçtikleri ve Kore’nin bölünmesinden bu yana ilk kez böyle bir durum yaşandığı belirtildi.

Açıklamada, “Bu açıkça, iki Kore’nin askeri yetkililerinin anlaşmayı uygulama iradesini gösteriyor.” ifadesine yer verildi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.