Haaretz: İsrail’in Savaşa Girme Ya Da Girmeme Gibi Bir Seçeneği Yok

  • 04 Temmuz 2017
  • 1.272 kez görüntülendi.
Haaretz: İsrail’in Savaşa Girme Ya Da Girmeme Gibi Bir Seçeneği Yok

Haaretz Gazetesi, İsrail’in Hizbullah ile yapılacak yeni savaş sonrası göreceği zararı kaldırma noktasında Tel Aviv’in böyle bir seçeneğe sahip olmadığını yazdı.

Haaretz Gazetesi, İran’ın Hizbullah için silah üretme tesisi kurması ve aynı şekilde Lübnan ile İsrail arasında bu yaz savaş ihtimali üzerine yazdığı haberde: “İsrail’in savaşa girme ya da girmeme gibi bir seçeneği yok” adlı başlığı attı.

Bu yazının başında, Hizbullah ile daha önceki yıllardaki gibi savaş ihtimali üzerine “İsrail ile Hizbullah hareketi arasındaki düşmanlık hala devam etmekte, bununla birlikte birbirlerine darbe indirmek için hala yeterli güce sahipler” ifadesi kullanıldı.

Haaretz Gazetesinin haberde yaptığı açıklamada; Hizbullah 33 gün savaşında, İsrail ile savaşmaktan çok daha iyi işler çıkardığını vurgulayarak İran’ın İsrail’e karşı caydırıcılığını koruması ve Suriye Cumhurbaşkanı Beşar Esad’ın desteklenmesini örnek gösterdi. “İsrail şunu iyi bilmektedir ki Hizbullah’ı etkisiz hale getirmek, öyle bir savaşı gerektirmektedir ki İsrail’in şimdiye kadar hiç tecrübe etmediği kadar bir güçle saldırmasını gerektirmektedir.

Gazete aynı başlık altında verdiği haberde; İran’ın Hizbullah için Lübnan’da güdümlü füze silah üretme tesisi hakkında şunlara değindi. İran’ın sabırlı bir şekilde hedefine ulaşmak için Suriye ve Irak’tan Lübnan’a kara yolu ile geçişte çaba göstermektedir.

Haaretz Gazetesi, İsrail kabinesi bu yapılan füze programı ile karşı karşıya gelmesine karşın sadece lafla karşılık verdiğini vurguladı.

Haberin sonunda İsrail medyasından Hizbullah ile savaş davulu çalınmaması ve yetkilileri yeni bir savaş başlatma noktasında teşvik etmemeleri gerektiği, zira İsrail’in savaşa girme ya da girmeme gibi bir seçeneği olmadığı yönünde istekte bulunuldu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.