Habibullah Seyyari: Velayet 95 tatbikatı 10. derece eksende düzenlenecek

  • 05 Aralık 2016
  • 1.124 kez görüntülendi.
Habibullah Seyyari: Velayet 95 tatbikatı 10. derece eksende düzenlenecek

İran deniz kuvvetleri komutanı tuğamiral Habibullah Seyyari, bu yıl Velayet 95 tatbikatının 10. derece ekseninde düzenleneceğini bildirdi.

TuÄŸamiral Seyyari, Tahran’da düzenlenen  deniz güçleri  şehitleri, gazileri ve aileleri ile önde gelenlerini  anma merasiminde  yaptığı konuÅŸmada, yılda 25 tatbikatın düzenlendiÄŸini belirterek; Velayet 95 tatbikatının bu yıl yeni miladi yılın baÅŸlarında yapılacağını söyledi.

Sözkonusu tatbikatın  Hint okyanusunun güneyinde 10.derece ekseninde yapılacağını belirten  Seyyari, Ä°ran deniz güçlerinin askeri  teçhizat ve kabiliyet açısından çok iyi  durumda olduÄŸuna temasla; ‘bugün  askeri sürat teknelerinin önemli parçaları Ä°ran’da üretiliyor ve dışarıdan ithal etmek yerine Ä°ran’da üretmekle gurur duyuyoruz’ dedi.

İran deniz kuvvetleri komutanı, İran deniz güçlerinin bu zamana kadar uluslararası serbest sularda 3844 ticari ve petrol tankerine  scortluk ettiğini ve bunun da zorunlu savaş döneminde scortluk edilen gemilerin üçte biri manasına geldiğini söyledi.

Seyyari, İran deniz güçlerinin 9500 km. deniz mili yol katettikten sonra Atlas okyanusunda enine  açılacağını da söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.