Halaki, İşadamlarına Kalkınma Projelerine Katılma Çağrısı Yaptı

  • 29 Aralık 2015
  • 762 kez görüntülendi.
Halaki, İşadamlarına Kalkınma Projelerine Katılma Çağrısı Yaptı

Başbakan Vail el Halaki, Suriye’nin maruz kaldığı uluslararası terör savaşı ve ekonomik yaptırımların vatandaşın yaşamını olumsuz olarak etkilediğine dikkat çekerekSuriye halkının,dost ülke ve halklardan bu olumsuzluklardan kaynaklanan sıkıntı ve acılarını hafifletmesini beklediğini belirtti.

Pakistan’ın Şam Büyükelçisi SeyidAthar Hüseyin Buhari ile dün bir araya gelen Halaki; iki ülke arasındaki tarihi ve ayrıcalıklı ilişkilerine işaret ederek bu ilişkilerin iki ülkeyi daha geniş alanlarda işbirliği ve dostluk fırsatlarını incelemeye sevk ettiğini belirtti.

Suriye’nin terörle mücadele sürecinde Pakistan’ın izlediği destekleyici tutumu takdir ettiğini övgülü cümlelerle dile getiren Halaki; önümüzdeki süreçte iki ülkenin terörle mücadele alanında daha sıkı bir birliktelik sergilemesi gerektiğinin altını çizdi.

Pakistanlı işadamlarına Suriye’de kalkınma projelerine katılma çağrısında bulunan Halaki; Suriye hükümetinin iki ülke arasındaki işbirliği ve dostluk ilişkilerini eskisinden daha güçlü bir şekilde aktifleştirme isteğini belirtti.

Diğer taraftan Pakistan Hükümetinin Suriye ile ikili ilişkileri geliştirmeye önem verdiğini dile getiren Buhari; ülkesinin Suriye halkı ve iktidarını teröre karşı desteklemeye devam edeceğinin altını çizdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.