Halep’in doğusunun yüzde 80’i teröristlerden kurtarıldı

  • 07 Aralık 2016
  • 1.005 kez görüntülendi.
Halep’in doğusunun yüzde 80’i teröristlerden kurtarıldı

Suriye ordusunun Halep’i kurtarma operasyonları devam ederken Halep’in doğusunun yüzde 80’ini teröristlerden kurtardığı bildirildi.

Halep’e yönelik Suriye ordusunun  başarıları devam ederken teröristlere  kentte çok ağır darbe indirildiği ve onlara ait  çok sayıda  silah ve depoya el konulduğu bildirildi.

Öte yandan Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov; Halep’ten çıkmayı reddeden teröristlerin yok edileceğini vurguladı.

Avrupa Konseyi Genel Sekreteri Thorbjorn Jagland ile Moskova’da bulunduğu temaslar ardından düzenlediği ortak basın toplantısında Lavrov; Rusya ve ABD’nin bu konuda henüz uzlaşma sağlamamaları nedeniyle teröristlerin Halep’ten çıkmalarının henüz öne sürülmediğini söyledi.

Lavrov Halep Kentinde sivil vatandaşlara acil tıbbi yardım temin eden Rus sahra hastanesine yapılan saldırı konusunda ise; bu saldırının, mevkilerini koruma ve dışarıdan onları destekleyenlere örtü temin etmeye çalışanlar tarafından daha önceden planlanmış bir saldırı olduğunda Rusya’nın kuşkusu olmadığını söyledi.

Bu arada Suriye, belli başlı devletlerin ‘ılımlı muhalifler’ adı altında Halep’in doğusunda destekledikleri teröristlerin sivil bölgelere ve masum insanlara karşı devam eden gelişigüzel füze saldırıları ve Halep’te sivil insanlara acil tıbbi yardım temin eden Rus sahra hastanesine saldırılarını keskin ifadelerle kınadı.

Dışişleri ve Gurbetçiler Bakanlığı dün yayınladığı ve SANA’nın bir nüshasını aldığı bülteninde; bu saldırıların, Batılı bir kısım devletler ve müttefikleri olan kimi devletlerin ‘ılımlı muhalifler’ adını vermeye ısrar ettikleri teröristlerin gerçek yapısını ve caniliklerini net bir şekilde ortaya koyduğunun altını çizdi. Bakanlık bülteninde söz konusu bu devletlerin, teröristler muhtelif tür destekleri ve kollamalarıyla tüm bu vahşetlerinin siyasi, kanuni ve insani sorumluluklarını taşıdıklarına vurgu yaptı.

Suriye’nin Halep’in doğusunda masum sivil vatandaşlarının teröristlerin rehinesi olarak kalmalarına izin vermeyeceğini ve bu vatandaşları terörden kurtaracağının altını çizen bakanlık; tüm teröristlerin Halep’ten tam olarak çekilmelerini garantilemeyecek herhangi bir çatışmaları durdurma çabasını da reddedeceğini belirtti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.