Halep’in özgürleşmesi çok önemli bir adım

  • 18 Ocak 2017
  • 975 kez görüntülendi.
Halep’in özgürleşmesi çok önemli bir adım

İran Cumhurbaşkanı Ruhani, Halep’in kurtarılmasıyla birlikte ateşkesin yerleşmesini bu ülkede barış ve istikrarın kurulması yöndeki iki önemli adım olduğunu bildirdi.

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, Suriye Başbakanı İmad Hamis’le yaptığı görüşmede, Suriye milletinin elde ettiği son başarılara değinerek, “Halep’in kurtarılması tüm dünyaya Suriye halkının teröristlere karşı direnme gücüne sahip olduğunu ispatladı” ifadelerinde bulundu.

Ruhani, Halep’in kurtarılmasıyla birlikte ateşkesin yerleşmesini bu ülkede barış ve istikrarın kurulması yöndeki iki önemli adım olduğuna işaret etti ve Kazakistan’daki Astana toplantısının Suriye halkının yararı yönde sonuçlanacağını umut etti.

Hasan Ruhani, İran devleti, halkı ve Rehber Seyyid İmam Ali Hamaney’in her zaman Suriye halkı ve devletinin arkasında olduğunu belirterek, şu açıklamalarda bulundu: İki ülke arasındaki ilişkiler gayet derin ve etkilidir ve bu yönde daha da ileriye gitmek için önümüzdeki fırsatlar ve kapasiteleri en iyi şekilde kullanmalıyız.

Suriye Başbakanı İmad Hamis de bu görüşmede, Ayetullah Haşimi’nin vefatından dolayı başsağlığı dileyerek, Halep zaferinin bu ülkedeki direniş güçleri ve İran’ın verdiği destekler sonucu oluştuğunu bildirdi.

Astana toplantısının Suriye’de barışın yerleşmesine neden olacağını ümit eden Hamis, İran’la tüm alanlarda ilişkilerinin geliştirilmesi gerektiğini açıkladı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.