Halid Meşal: HAMAS ülkülerini hayata geçirmeye devam edecek

  • 02 Mayıs 2017
  • 1.129 kez görüntülendi.
Halid Meşal: HAMAS ülkülerini hayata geçirmeye devam edecek

Filistin İslami Direniş Hareketi HAMAS’ın siyasi büro başkanı Halid Meşal, Mescidi Aksa’nın bütün haklarının filistin halkı ve İslam ümmetine ait olduğunu belirterek, işgalçilerin bu konuda hiç bir hakkının bulunmadığını söyledi.

Meşal, dün Doha’da yaptığı açıklamada, HAMAS’ın yeni siyasi belgesini açıklarken, bu hareketin ılımlı direniş mücadelesini sürdüreceğini ve Filistin halkının hak ve hukukunun alınması için mücadeleden geri adım atmayacağını bildirdi.

HAMAS lideri, terör rejimi İsrail cezaevlerinde açlık grevindeki Filistinli esirlerin direnişe destek verdiklerini bildirirken, Filistin halkının özgürlüğüne kadar bu mücadelenin süreceğini bildirdi.

Bu arada İslami Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Birimi Başkan Yardımcısı İsmail Heniyye, Gazze Şeridi’ne boyun eğdirmenin imkânsız olduğunu söyledi.

Heniyye, Gazze Şeridi’nin boyun eğeceğini zannedenlerin yanıldıklarını ifade ederek, Gazze’nin direnişi ve şehitleriyle Filistin halkının kalbinde olduğunu bildirdi.

Heniyye, Gazze’de düzenlenen “Kudüs’e Dönüyoruz” Konferansı’nda konuştu.

İşgalci düşmana da seslenen Heniyye, Mescid-i Aksa’yı zaman ve mekan bakımından ikiye bölme planlarının Kudüs’teki kahramanlar tarafından boşa çıkarıldığını söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.