Hamas: Dönüş Yürüyüşü İşgalcinin Yaptığı Tehditlerin Boş Olduğunu Gösterdi

  • 30 Haziran 2018
  • 1.591 kez görüntülendi.
Hamas: Dönüş Yürüyüşü İşgalcinin Yaptığı Tehditlerin Boş Olduğunu Gösterdi

İslamî Direniş Hareketi (Hamas), Filistin halkının Büyük Dönüş Yürüyüşü’nün 14’üncü cumasında yapılan faaliyetlere çok aktif bir şekilde gösterdiği katılımın dönüş hakkını yansıttığını ve Kudüs’ün İslamî olduğunu ortaya koyduğunu belirtti.

Hamas hareketi Büyük Dönüş Yürüyüşü’nün 14’üncü cuması nedeniyle açıklama yaptı. Hamas yaptığı açıklamada, “Bütün bu çabalar ve yoğun katılımlar bu yürüyüşün büyük vatan haritasını çizdiğini, nerede olursa olsun bütün Filistinlilerin dönüş hakkına bağlı kalmasını sağlayarak birbirine bağladığını gösteriyor” ifadesini kullandı.

Hamas sözcüsü Hazım Kasım konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Bu yürüyüş, Gazze halkıyla Batı Yaka ve dünyanın birçok bölgesinde bulunan kardeşleri arasındaki bağın kan bağı olduğu, halkın geleceğini parçalamanın mümkün olmadığı, geleceklerinin ortak olduğu, dolayısıyla ortak geleceğimizi belirlemek ve bu konuda kendi elimizle geleceğimizi belirleme belgesini yazmak için hepimizin bu mücadeleye iştirak etmesi gerektiği mesajını verdi” dedi.

Kasım açıklamasında ayrıca, bu yürüyüşün işgalcinin sürekli saldırılar düzenleyerek halkı korkutma çabalarının da boşuna olduğunu kanıtladığını belirterek, işgalcinin terörüne rağmen faaliyetlerin barışçıl bir şekilde sürdürüleceğini iade etti.

Büyük Dönüş Yürüyüşü’nün 14’üncü cumasında dün yapılan faaliyetlere silah ve göz yaşartıcı bombalarla saldıran işgal güçleri 2 kişiyi şehit etti, 415 kişiyi de yaraladı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.