Hamas: “Dört Filistinlinin Sina’da Kaçırılması Tehlikeli Bir Gelişme”

  • 21 Ağustos 2015
  • 822 kez görüntülendi.
Hamas: “Dört Filistinlinin Sina’da Kaçırılması Tehlikeli Bir Gelişme”

İslami Direniş Hareketi (Hamas), Gazze Şeridi’nden dört gencin Sina’da kaçırılmasının Mısır’ın diplomasi ve güvenlik adetlerinin hepsinin çiğnenmesi anlamına geldiğini ifade ederek, olayın görmezden gelinemeyecek tehlikeli bir gelişme olduğunu söyledi.

Hamas Hareketi dün (20 Ağustos Perşembe) konuyla ilgili bir bildiri yayınladı. Bildiride, tarafların ilişkileri geliştirmek istediği bir dönemde Mısır-Filistin ilişkilerinin zarar görmemesi için Filistinli gençleri kaçıranların bulunması ve gençlerin Gazze Şeridi’ne iade edilmeleri talep edildi.

Çarşamba akşamı Rafah Kapısı’ndan Kahire’ye gitmekte olan otobüsün kimliği belirsiz silahlı kişilerce yolunun kesildiğini belirten Hamas Hareketi, otobüsün Mısır güvenlik güçlerinin himayesinde olduğunu ve olayın da Rafah Kapısı’na çok yakın bir yerde gerçekleştiğini ifade etti.

Olayın ardından Mısır güvenlik birimleriyle iletişime geçildiğini ve gençleri sağ-salim evlerine döndürmelerinin talep edildiğini kaydeden Hamas Hareketi, gençlerin Rafah Kapısı’nı Mısır güvenlik birimlerinin izniyle geçtiklerine dikkat çekti.

Bildiride ayrıca, Hamas Hareketi’nin olayı yakından takip ettiği ve elindeki bilgileri Mısır tarafına verdiği belirtildi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.