Hamas: El-Hamdallah Gazze Halkının Sıkıntılarını Görmezden Geliyor

  • 17 Ekim 2016
  • 887 kez görüntülendi.
Hamas: El-Hamdallah Gazze Halkının Sıkıntılarını Görmezden Geliyor

İslami Direniş Hareketi (Hamas), Fetih Hareketi’nin uzlaşı hükümetinin teşkili konusundaki anlaşmayı çiğneyerek bakanların birçoğunu Fetih üyesi isimlerle değiştirdiğini ve böylece hükümetin Fetih hükümetine dönüştüğünü söyledi.

Hamas sözcülerinden Sami Ebu Zuhri, bu akşam (16 Ekim Pazar) konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Rami El-Hamdallah’ın Gazze halkının sıkıntılarını görmezden geldiğini, Hamas’a düşmanlık ettiğini, uzlaşı hükümeti başkanı gibi değil Fetih yetkilisi gibi davrandığını ifade etti.

Filistin Parlamentosu, geçtiğimiz günlerde Gazze’de yaptığı özel oturumda, Rami El-Hamdallah başkanlığındaki hükümetin Gazze Şeridi’nde görevlerini yerine getirmediğine dikkat çekerek, İsmail Heniyye başkanlığındaki 11’inci Filistin hükümetinin yeniden göreve dönmesi tavsiyesinde bulunmuştu.

Ramallah’taki Yüksek Adalet Mahkemesi, Mahmud Abbas başkanlığındaki Filistin Yönetimi’nin ve Fetih Hareketi’nin baskıları üzerine yerel seçimlerin sadece Batı Yaka’da yapılması yönünde karar verdi ve bunun üzerine El-Hamdallah hükümeti seçimleri dört ay erteledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.