HAMAS, Filistin halkından İntifada Yıl Dönümü Törenlerine Katılmalarını İstedi

  • 29 Eylül 2016
  • 1.005 kez görüntülendi.
HAMAS, Filistin halkından İntifada Yıl Dönümü Törenlerine Katılmalarını İstedi

Filistin İslami Direniş Hareketi HAMAS, Filistin halkından, 3. Kudüs İntifadası törenlerine katılmalarını istedi.

Mehr Haber ajansının Filistin el-Yevm internet sitesinden naklen bildirdiğine göre HAMAS dün Filistin halkına çağrıda bulunarak, Kudüs İntifadasının birinci yıl dönümünde düzenlenecek olan “Öfke Cuması” gösteri ve programlarına geniş olarak katılmalarını istedi.

Öte yandan Filistin Esirler ve Özgürlüğe Kavuşanlar Heyeti verilerine göre, işgal güçleri El-Aksa İntifadası’nın başladığı 28 Eylül 2000’den bu yana 100 bini aşkın Filistinliyi gözaltına aldı.

Heyetin konuyla ilgili yayınladığı raporda, işgal güçlerinin gözaltılarından istisnasız Filistin toplumunun her kesiminin nasibini aldığı belirtildi.

Raporda ayrıca, gözaltına alınanların fiili ve psikolojik işkencelere, kötü muameleye ve hakaretlere maruz kaldıkları ifade edildi.

Esirler ve Özgürlüğe Kavuşanlar Heyeti Araştırma Birimi Başkanı Nasır Feravine, El-Aksa İntifadası’nın başından bu yana gözaltına alınanların 14 binden fazlasının çocuk, yaklaşık 1500’ünün kadın ve genç kız olduğunu açıkladı.

Söz konusu süre içinde kadın esirlerden dördünün çocuklarını işgal zindanlarında dünyaya getirdiklerini belirten Feravine, işgal yönetiminin 2000 yılından bu yana 26 binden fazla idari hapis cezası verdiğini söyledi.

Feravine, 2000 yılından bu yana işgal zindanlarında Filistinli 85 esirin işkence, şiddet veya tıbbi ihmal neticesinde şehit olduğunu bildirdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.