Hamas, Fransa’nın uzlaşma görüşmeleri planına karşı çıktı

  • 31 Ocak 2016
  • 831 kez görüntülendi.
Hamas, Fransa’nın uzlaşma görüşmeleri planına karşı çıktı

Filistin İslami Direniş Hareketi HAMAS, Fransa’nın İsrail-Filistin barış müzakerelerinin yeniden başlaması amacıyla uluslararası bir konferansın düzenlenmesi teklifine karşı olduğunu bildirdi.

Hamas yöneticilerinden İsmail Rıdvan, bu konuda yaptığı açıklamada, “İsrail-Filistin müzakerelerinin yeniden başlaması için yapılan siyasi çağrılar, kabul edilemez ve faydasızdır” dedi.

Fransa’nın çağrısını “önceki başarısız çözümleri tekrar” şeklinde değerlendiren Rıdvan, çağrının ayrıca “İsrail’in Filistinlilere yönelik ihlallerini örtbas etme” anlamı taşıdığını ifade etti.

Rıdvan, Filistin yönetimine, halkının haklarından ödün vereceği herhangi bir formül ya da projeyi kabul etmemesi yönünde uyardı. Rıdvan, Hamas’ın, İsrail’le müzakerelere dönülmesini kabul etmediğini, müzakereleri “vakit kaybı” olarak gördüğünü belirtti.

Fransa Dışişleri Bakanı Laurent Fabius, ülkesinin Filistin ve İsrail arasındaki uzlaşma görüşmelerinin yeniden başlaması için uluslararası konferans düzenlenmesi konusunda gelecek haftalarda girişim başlatacağını açıklamıştı.

İsmail Rıdvan öyle bir ortamda bu açıklamayı yapmaktadır ki Filistin özerk yönetimi Sözcüsü Nebil Ebu Rudeyne, Fransa’nın barış müzakereleri konusundaki çabalarını ve İsrail işgalini bitirmeye yönelik herhangi bir girişimi memnuniyetle karşıladıklarını belirtmişti.

Konferansın iki devletli çözümü hedef alacağını belirten Fabius, “Eğer bizim bu çözüm yolundaki girişimlerimiz engellenirse, bizim de Filistin’in tanınması konusunda sorumluluğumuzu üstlenmemiz gerekebilir” demişti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.