Hamas hareketi tüm İslam aleminin Ramazan-ı Şerif ayını tebrik etti

  • 13 Nisan 2021
  • 448 kez görüntülendi.
Hamas hareketi tüm İslam aleminin Ramazan-ı Şerif ayını tebrik etti

Filistin İslami Direniş Hareketi (Hamas), bütün İslam dünyasının özellikle de Filistin halkının Ramazan-ı Şerif aylarını tebrik edip Yüce Allah’tan bölgemize huzur, saadet ve bereket getirmesi temennisinde bulundu.

Ramazan’ın idrak edilmesi münasebetiyle yaptığı açıklamada Hamas, “Halkımızın birliği ve direniş seçeneği etrafında toplanması, haklarını savunma, maslahatlarını koruma ve zorluklarla yüzleşmesinin en iyi yoludur. İslam ümmeti birliğinin yolu ise, topraklarına, mukaddesatlarına ve haklarına olan inancından geçiyor.” ifadelerine yer verdi.

Açıklamasında Hamas, İslam ümmetinin, Filistin davasını müdafaa etme, halkının duruşunu destekleme, işgal rejimiyle tüm ilişkilerini kesme, Gazze Şeridi’ne uygulanan ablukayı kaldırma, dünyanın dört bir tarafında kurulan Filistin mülteci kamplarındaki Filistinlilerin sorunlarını sonlandırma ve geri dönüş haklarını sağlama, Kudüs’ü ve Mescidi Aksa’yı özgürlüğüne kavuşturma gibi sorumluluklarını yerine getirmesinin elzem olduğuna dikkat çekti.

Hamas, Ramazan ayına girmenin manevi huzurunun yaşandığı bu günlerin, Filistin topraklarına, İslam coğrafyasına bereket, huzur ve hayırlar getirmesine vesile olmasını dilediğinin altını çizdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.