Hamas: İntifadanın aleyhinde her türlü girişim Filistin halkı aleyhinde bir cinayettir

  • 26 Ekim 2015
  • 767 kez görüntülendi.
Hamas: İntifadanın aleyhinde her türlü girişim Filistin halkı aleyhinde bir cinayettir

Filistin İslami Direniş Hareketi HAMAS’ın sözcüsü Sami Ebu Zuhri, Kudüs intifadasının söndürülmesine yönelik her türlü girişimin Filistin halkı aleyhinde bir cinayet olduğunu söyledi.

Ebu Zuhri, Kudüs intifadasının bastırılması yönündeki her türlü girişimin düşmanın şom emellerine hizmet olacağı uyarısında bulunurken, terör rejimi İsrail güçlerinin El’Halil’de Filistinli bir kız öğrenciyi öldürmelerinin ise bu rejimin her türlü iddiasını boşa çıkardığını söyledi.

Bu arada Filistin İslâmî Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Birim başkan yardımcısı İsmail Haniyye, direniş güçlerini Kudüs intifadasını canlı tutmak için üzerlerine düşen görevi yerine getirmeye çağırarak yeryüzünde hiçbir gücün bu intifadanın ateşini söndüremeyeceğini ifade etti. Heniyye direniş güçlerinden intifadanın gayeleri olan özgürlük, yurda dönüş ve bağımsızlık gayeleri gerçekleşinceye kadar direnişi canlı tutmalarını, mücadelelerini sürdürmelerini istedi.

Haniyye, Hamas’ın Lübnan’ın başkenti Beyrut’ta düzenlediği Kudüs intifadasına destek etkinliğinde görüntülü olarak canlı yayın bağlantısıyla verilen konuşmasında Kudüs intifadasının Filistin halkının direnişinde tarihi bir dönemeç oluşturduğunu vurguladı.

İntifada ateşinin Mescidi Aksa alanından çıkmış olmasının anlamlı olduğuna dikkat çeken Haniyye, buradan Filistin’in her karış toprağına yayıldığını, sesinin de Lübnan’daki mülteci kamplarına ve Filistinlilerin yayıldığı diğer tüm mülteci kamplarına ulaştığını dile getirdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.