Hamas, İntifadanın Tırmandırılması Çağrısında Bulundu ​

  • 26 Şubat 2018
  • 1.785 kez görüntülendi.
Hamas, İntifadanın Tırmandırılması Çağrısında Bulundu ​

İslami Direniş Hareketi (Hamas), işgal yönetiminin Kudüs’teki kiliselere ve mülklerine emlak vergisi uygulamasının Filistin halkını hedef alan din savaşının devamı niteliğinde olduğunu söyledi.

Hamas sözcülerinden Fevzi Burhum, işgal rejiminin bu tavrının ABD Başkanı Donald Trump’ın Filistinlilerin varlığını ve haklarını hedef alan kararlarının ve politikalarının tehlikeli sonuçlarını yansıttığını ifade etti.

Burhum, işgal rejiminin kiliseleri hedef alan tavrına karşı her düzeyde pratik adımlar atılması çağrısında bulunarak, intifadanın tırmandırılmasını ve araçlarının geliştirilmesini istedi.

Filistin davasını tasfiye planları yapıldığına işaret eden Burhum, ümmetin bu planları boşa çıkarmak için ayağa kalkması gerektiğini belirtti.

İşgal rejiminde yayınlanan Haaretz gazetesi, Kudüs’teki işgal belediyesinin kentteki kiliselerden ve mülklerinden 650 milyon şikel toplamak için iki hafta önce büyük bir adım attığını yazdı.

İşgal belediyesinin bu adımı Kudüs’te yaşayan Hıristiyanların tepkisini çekerken, Kıyamet Kilisesi kararı protesto amacıyla ibadete kapatıldı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.