HAMAS: İran ve Devrim Muhafızları, her zaman Filistin’i destekledi

  • 27 Aralık 2017
  • 1.235 kez görüntülendi.
HAMAS: İran ve Devrim Muhafızları, her zaman Filistin’i destekledi

Hamas’ın Gazze Sorumlusu Yahya es-Sinvar, İran ve Devrim Muhafızları’nın her zaman Filistin’i desteklediğini vurguladı.

Hamas’ın Gazze Sorumlusu Yahya es-Sinvar, İran Devrim Muhafızları Kudüs Gücü Komutanı Tümgeneral Süleymani’nin Gazza Şeriti’nde faaliyet gösteren “İzzettin Kassam” ve “Kudüs” tugayları komutanlarıyla gerçekleştirdiği telefon görüşmesi hakkında açıklamalarda bulunud.
Sinvar, “Almayadeen” kanalına verdiği röportajda, İran ve Devrim Muhafızları’nın her zaman Filistin’i desteklediğini vurgulayarak, Siyonist madyasının söz konusu telefon görüşmesini kötü bir şekilde yorumlamaya çalıştığını söyledi.
“Tümgeneral Süleymani, İran’ın özellikle Devrim Muhafızları’nın her daim Filistin halkının yanında duracağını ve Filistin devletinin ebedi başkenti olan Kudüs’ü savunma konusunda var gücüyle destek sağlayacağını ilan etti” diyen Sinvar şöyle devam etti: Tümgeneral Süleymani, açık bir şekilde Kudüs’ü savunmak için gereken tüm yetenek ve imkanlarını kullanabileceğimizi ifade etti ve bunun için herhangi bir talepte bulunmadı.
2012 yılında yaptığı Tahran ziyaretinde Tümgeneral Süleymani ile görüştüğünü belirten Hamas’ın Gazze Sorumlusu, Tümgeneral Süleymani’nin Filsitin ile Kudüs’ü çok sevdiğini aktardı.
Tümgeneral Kasım Süleymani, son günlerde Filistin’deki “İzzettin Kassam” ve “Kudüs” tugayları komutanlarıyla gerçekleştirdiği telefon bağlantısında İran’ın geniş bir çapta Filistinli direniş gruplarını desteklediğini vurgulamıştı.
Tümgeneral Süleymani ilaveten bölgedeki tüm direniş güçlerinin Mescid-i Aksa’yı savunmaya hazır olduğunu bildirmişti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.